r
Nosalty Logó

Malakoff torta 3. - epres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pecci
Malakoff torta 3. - epres
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 491 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 3933 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 209 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 491 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 3933 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 4 tojás fehérjéket a 4 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá felverjük, majd ebbe forgatjuk bele óvatosan a tojások felvert sárgáját, a réteslisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt, a natúr kakaóport és egy csipet sót. Óvatosan dolgozunk, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
  2. Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük (én a piskóta kikeverése előtt egyből bekapcsolom), majd közepes lángon megsütjük.
  3. Sütőben hagyjuk kicsit kihűlni. Majd kivesszük a formából, és ha teljesen kihűlt, 2 részre vágjuk. Ehhez a tortához 2 vékony szelet piskótára van szükség.
  4. A jól megmosott epret a cukorral, és citromlével leturmixoljuk, és lassú tűzön felforraljuk (erre akkor van szükség, ha olyan kisgyerek is eszik a tortából, aki még soha nem evett epret, nehogy allergiás legyen rá), majd hagyjuk kicsit kihűlni.
  5. A zselatint a leírtak szerint elkészítjük a vízzel, és ha már nem forró, folyamatos kevergetés mellett az eperpüréhez adjuk. Kihűlésig keverjük, nehogy összehúzza az epret.
  6. Ha már teljesen kihűlt, óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert Hulala tejszínbe (tejszínből a díszítéshez teszek félre).
  7. Összeállítjuk a tortát. A tortaforma aljába teszünk egy kakaós piskótalapot, majd az epres krém 1/3-t.
  8. Erre teszünk 1 sor szirupba áztatott babapiskótát, majd megkenjük a krém 1/3-val, és erre jöhet a kakaós piskóta másik fele. Kicsit lenyomkodjuk.
  9. A tetejét megkenjük a krém maradék 1/3-ával, annyi krémet hagyunk, hogy az oldalára, és díszítéhez maradjon egy kevés.
  10. Leszedjük a kapcsos formát, és a krémmel megkenjük a torta oldalát, majd szorosan babapiskótával körberakjuk.
  11. Díszítés következik: Attól függően mennyi tejszínhab és krém maradt, habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. Eperszemekkel még mutatósabb, és tehetünk még rá csokireszeléket, rokokkót.
  12. Minimum 2-3 órát jó, ha hűtőben van tálalás előtt, de a legjobb egy éjszakára hagyni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16635
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 02.

Ajánló

Lehet egy szép valentin napi, szülinapi ajándék is! Tipp: Ha nem egyből tálalod fel, és még esetleg viszed is valahova, akkor a díszítést csak tálalás előtt tedd fel rá. Én az egész tortára egy hatalmas masnit kötöttem, ami praktikus is volt, mert szállítás közben még véletlenül sem esett le a babapiskóta az oldaláról, és ajándéknak is ötletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta elvileg az öcsém 25. születésnapjára készült, nem gondoltam, hogy az egész ilyen rózsaszín lesz:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek