r
Nosalty Logó

Malacvariációk téliesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Malacvariációk téliesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A malachasaaljához

A mangalica karajhoz

A sárgaborsó főzelékhez

A beluga lencséhez

A párolt káposztához

Összesen 886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A malachasaaljához

A mangalica karajhoz

A sárgaborsó főzelékhez

A beluga lencséhez

A párolt káposztához

Összesen 5318 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A malachasaaljához

A mangalica karajhoz

A sárgaborsó főzelékhez

A beluga lencséhez

A párolt káposztához

Összesen 97 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3677 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7064.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    2945 mg
  • Nátrium
    2449 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.6 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    113 mg

VÍZ

  • Összesen
    1599.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2910 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    984 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1316 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    744 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    22060 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    3857 micro
Összesen 5318 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A malachasaaljához

A mangalica karajhoz

A sárgaborsó főzelékhez

A beluga lencséhez

A párolt káposztához

Elkészítés

A malachasaaljához

  1. Első lépésben kacsa testhájat kisütöm zsiradékká majd babérlevéllel, rozmaringággal, sóval, borssal bedörzsölöm a malachasaalját és a kilencven fokos, gyöngyöző abalébe teszem és két órán át sütöm.
  2. A mangalica karajt az inaktól és hártyáktól megtisztítom, két centis szeleteket vágok belőle, tálalás előtt sütöm ki frissen, felhevített serpenyőben kérget sütök hozzá, és a kilencven fokos sütőben tíz percig huzatom (szép szaftos marad és rózsaszín lesz a közepe).
  3. Klasszikus sárgaborsó főzelék készítését fel lehet dobni egy kis füstölt csülök lével és egy kis pirított speck sonka kockával.
  4. A beluga lencsét megmosom, zöldség alaplébe felteszem főni, de ropogósra hagyom, hogy ne följön szét. A fehér-, és a sárgarépát francia kockára vágom és sós vízbe roppanósra blansírozom. A lencsét a zöldségekkel összekeverem, vajjal fényesítem, friss petrezselyemmel színesítem.
  5. A lilakáposztát lepirítom a hagymával vajon, barna cukorral karamellizálom, vörösborral, vízzel felöntöm és húsz percig forralom, majd leturmixolom, tejszínnel és vajjal dúsítom, finom szitán áttöröm, „ISI” típusú habszifonba töltöm és tálaláskor kis csészébe fújom.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19960
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós malachasaalja, szaftos mangalicakarajjal, füstös sárgaborsó főzelékkel, beluga lencse roppanós zöldségekkel és lilakáposzta habbal.

Hozzávalók

A malachasaaljához

A mangalica karajhoz

A sárgaborsó főzelékhez

A beluga lencséhez

A párolt káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek