r
Nosalty Logó

Malacka a kertben, azaz sült hús sok zöldséggel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Malacka a kertben, azaz sült hús sok zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a húshoz

a répához meg karfiolhoz

a zöldbabhoz

a lila káposztához

Összesen 639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a húshoz

a répához meg karfiolhoz

a zöldbabhoz

a lila káposztához

Összesen 7638 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a húshoz

a répához meg karfiolhoz

a zöldbabhoz

a lila káposztához

Összesen 126 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1330 micro
  • β-karotin
    3560 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    456.2 g

Zsír

  • Összesen
    524.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19357.8 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    647 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    763 mg
  • Foszfor
    5236 mg
  • Nátrium
    11535 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    3993.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4279 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    589 mg
  • D vitamin:
    1781 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    1866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    15964 micro
  • β-karotin
    42726 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    125 micro
  • Lut-zea
    4962 micro
Összesen 7638 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

a húshoz

a répához meg karfiolhoz

a zöldbabhoz

a lila káposztához

Elkészítés

a húshoz

  1. A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla. A fűszereket összekeverjük, megszórjuk vele a húst minden oldalról. A zsírt felolvasztjuk egy vaslábasban vagy egy nagyobb fedeles tepsiben.
  2. Rakjuk bele a húst, öntsük köré a vizet. Rakjuk mellé a cikkekre vágott hagymát meg a babérleveleket.
  3. Fedjük le, tegyük a forró sütőbe. Kb. 4-5 órát sütjük.

a répához meg karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, félbevágjuk, de a nagyobbakat negyedeljük. A sárgarépát megpucoljuk, hasábokra vágjuk.
  2. Egy nagy tepsiben az olajjal összekeverjük a karfiolt meg a répát külön-külön. A sónak a fele megy a karfiolra, az oregánóval, illetve bazsalikommal. A répát a maradék sóval, római köménnyel meg chilipehellyel fűszerezzük. Forgassuk össze alaposan, hogy mindenhol egyenletes legyen.
  3. Lefóliázva rakjuk forró sütőbe (220 C), kb. 30 perc után vegyük le, és pirítsuk meg a zöldségeket.

a zöldbabhoz

  1. A zöldbabot néhány evőkanál forró vízben, a sóval ízesítve, pár percig pároljuk. A vizet leöntve róla tálaljuk.

a lila káposztához

  1. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevített olajon, dinszteljük meg a felszeletelt hagymát.
  2. A káposztát vágjuk olyan vékony szeletekre, amilyenre csak tudjuk. Rakjuk a hagymához, a megpucolt, cikkekre vágott almákkal együtt. Sózzuk meg, alaposan keverjük össze.
  3. A vizet, almalevet, cukrot, illetve almaecetet egy tálban összekeverjük, és a káposztára öntjük. Hintsük meg a köménymaggal.
  4. Forraljuk fel, majd kis lángon lefedve, pároljuk puhára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 53x33x6
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1428
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még nyáron láttam ezt az ételt a tv-ben, ahogy készítette egy szakács. Ő csirkét sütött hozzá, és azt mondta, hogy az a neve: csirke a kertben. Egy nagy tálca közepére rakta a húst, és körbe pedig a zöldségeket. Nálam lemaradt a paradicsom, cukkini meg a sütőtök, és még így is sok munka volt vele. De megérte, mert minden falat húshoz más-más zöldséget lehet enni, és így csodás volt. Hétvégi projekt. A maradék sült hús nálam mindig a chilis babban végzi.

Hozzávalók

a húshoz

a répához meg karfiolhoz

a zöldbabhoz

a lila káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek