r
Nosalty Logó

Mákos zserbó szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Mákos zserbó szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    412.1 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10307.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    4710 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1331 mg
  • Foszfor
    3710 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    862.3 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1636 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 7548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, végül kézzel átdolgozzuk (ha szükséges, lisztet még adhatunk hozzá).
  2. A mákot összekeverjük a cukorral.
  3. A tésztát három részre osztjuk, és elnyújtjuk. Az elsőt tepsibe tesszük, lekenjük a lekvár felével, és megszórjuk a mák felével, erre jön a második tészta, lekvár, mák, majd a harmadik tészta. A tetejét villával megszurkáljuk.
  4. Megsütjük.
  5. Amikor a kalács kihűlt, lekenjük az olvasztott csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 26614
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Most először próbáltuk ki, már több helyen is olvastam róla, de mi mindig a hagyományosat készítettük. Ideje volt már kipróbálni, és nem csalódtunk, finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?