r
Nosalty Logó

Mákos-vörösáfonyás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-vörösáfonyás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 553 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 6629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 345 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 553 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    470.6 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8740.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    3670 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1062 mg
  • Foszfor
    3137 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2965 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 6629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy kerek tortaformát kivajazunk.
  2. A tésztához a mákot, a mandulát és a lisztet összekeverjük. A vajat egy csipet sóval, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom- és narancs héjával habosra keverjük. A tojássárgákat lassan-lassan hozzáadjuk, majd a száraz anyagokkal összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, és a mákos masszához keverjük. 30 percig sütjük.
  4. A tortát a sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd kétszer vízszintesen elvágjuk, hogy 3 lapot kapjunk.
  5. A krémhez 5 zselatinlapot hideg vízbe áztatunk. A tejszínt felverjük, és hidegre tesszük. A vörösáfonya-lekvárt, a tejfölt, a citromlevet összekeverjük. A likőrt felmelegítjük, majd a jól kinyomkodott zselatinlapokat felolvasztjuk benne. Az egészet a vörösáfonyás masszához keverjük, majd a felvert tejszínt is belekeverjük.
  6. Újra összerakjuk a megtisztított tortaformát, majd belehelyezzük az első tortalapot, amire rákenjuk a krémünk felét. Erre jön a második lap, majd a krémünk második fele. Ráhelyezzük a harmadik lapot. Fóliával letakarva, 5 órán át a hűtőbe tesszük.
  7. A fennmaradt 3 zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. A vörösáfonya-kompótot felfőzzük, a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és felolvasztjuk a kompótban. A keveréket a torta tetejére kenjük, és kb. 1 órát hidegre tesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4453
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly karácsonyra készült el először ez a finom torta. Mindenki körében nagy sikert aratott, azóta többen is elkérték a receptjét, ezért gondoltam, hogy megosztom a NoSalty kedves szakácsaival is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek