r
Nosalty Logó

Mákos-túrós-almás réteges süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Mákos-túrós-almás réteges süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 1010 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 8072 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1010 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    378.6 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10048.4 g
  • Cink
    668 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    2904 mg
  • Vas
    525 mg
  • Magnézium
    760 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    2052 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1070 g
  • Cukor
    527 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    1751 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2498 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 8072 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kivajazzuk.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  3. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk.
  4. Az elsőt megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A tojást a cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a mákot, rásimítjuk az első tésztalapra, és a lecsepegtetett meggyet rászórjuk.
  6. Rátesszük a következő tésztalapot, és morzsával megszórjuk.
  7. A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük, a lapra simítjuk, megszórjuk mazsolával.
  8. Rátesszük a következő tésztalapot.
  9. Az almát lereszeljük (én a sajtreszelőn végeztem), kissé kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és a morzsás tésztalapra kanalazzuk, majd elsimítjuk.
  10. Befedjük az utolsó lappal.
  11. Egy nagy villával több helyen átszúrjuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson a sütiből.
  12. A sütőt 200 fokra melegítjük, ezen a hőfokon bő 10 percig sütjük, majd 175 fokra csökkentjük, és így kb. 30 percig sütjük.
  13. Tepsiben hagyjuk kihűlni.
  14. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×39
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22675
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Ajánló

A mákra más bogyós gyümölcsöt is tehetünk a meggy helyett (szilva, szőlő, stb).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Ezt a finom, fantasztikus süteményt a Vidék íze receptes újságból sütöttem. A novemberi számban jelent meg. Ez a réteges sütemény a zserbó vagy a flódni szabásmintáját követi. Jó hír azoknak, akik a diót nem szeretik! A mákos töltelék meggyel turbózva, a túró mazsolával, majd a fahéjas alma követi. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek! Először, de nem utoljára kerül az asztalunkra.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!