r
Nosalty Logó

Mákos sárgarépakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Mákos sárgarépakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3948 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2175 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    1935 micro
  • β-karotin
    4842 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    261.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8699.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    2893 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    836 mg
  • Foszfor
    3367 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    7739 micro
  • β-karotin
    19368 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 3948 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1597 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és -lével, csipetnyi sóval habosra keverjük.
  2. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és addig keverjük tovább, amíg egészen világos masszát nem kapunk.
  3. A reszelt sárgarépát beleszórjuk. Ezután a liszt, a darált mandula, és a mák kerül bele. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk.
  4. Egy gyümölcskenyérformát kibélelünk papírral, és a tésztával megtöltjük. (Én egy csatos, kuglófbetétes sütőformában sütöttem, amit sütősprayvel fújtam be.)
  5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd a tepsit a sütőbe toljuk, 15 perc múlva 160-170 fokra visszavesszük, és kb. 40 percig sütjük még.
  6. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és csak azután szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6965
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 16.

Ajánló

Vaníliasodó, fagylalt, házi narancs- vagy baracklekvár mind passzol hozzá. No, meg egy csésze aranyszínű tea.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Időnként jól esik a nem krémes, habos sütemény. A délutáni teázáshoz vettem az "írott" könyvemből. Az eredetére már nem emlékszem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek