r
Nosalty Logó

Mákos-rebarbarás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-rebarbarás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Összesen 5051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8096.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    3752 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    837 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.3 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 5051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Elkészítés

Tésztához

  1. A túrót a cukorral, sóval, tojással és az olajjal elkeverjük.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük, átszitáljuk, és hozzágyúrjuk a túrós masszához.
  3. A tésztát alufóliába tekerjük, és fél órára a hűtőbe tesszük.

Szóráshoz

  1. A lisztet a cukorral és a vajjal összegyúrjuk. (Apró darabos lesz, a hideg vaj miatt.)
  2. Ezt is hűtőbe tesszük.

Töltelékhez

  1. A tejet felforraljuk.
  2. A mákot, cukrot, a citromlevet és héjat elkeverjük benne, és hagyjuk kihűlni.
  3. A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, és kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük.
  4. A gyümölcscukorban elkeverjük a rebarbaradarabokat.

Fázisok egyesítése

  1. A kinyújtott tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába nyomkodjuk.
  2. A mákos tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  3. A rebarbarát (cukrostul) rárakjuk.
  4. És végül a "szórással" meghintjük a tetejét.
  5. A süteményt 25-30 percig 180 °C-on sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1222
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a rebarbarát és a mákot is. A rebarbara-szezon viszont sajnos csak pár hétig tart május végén, június elején. Ekkor szoktam elkészíteni ezt a különleges édességet. Kávé vagy tea mellé isteni. :)

Hozzávalók

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!