r
Nosalty Logó

Mákos krémes Inom konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Mákos krémes Inom konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mákos laphoz

A fehér laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mákos laphoz

A fehér laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 5476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mákos laphoz

A fehér laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    254.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    2273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7955.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    3371 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2425 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.1 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    1603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1371 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1987 micro
Összesen 5476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A mákos laphoz

A fehér laphoz

A krémhez

A tetejére

  • 2 dkg mák (kb. 2 evőkanál)

Elkészítés

A mákos laphoz

  1. A mákos lapokhoz a mákot, lisztet, sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a mákos lisztet és a rumot. A tésztából sütőpapírra 2 darab 20x30 cm-es téglalapot kenünk. Előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
  2. A sima laphoz a lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a rumot. A tésztából sütőpapírra 20x30 cm-es téglalapot kenünk. Előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
  3. Amíg a tésztalapok kihűlnek, elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt kemény habbá verjük.
  4. A zselatint vízbe áztatjuk. 3 dl tejet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.
  5. A tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a pudingporral, a vaníliakivonattal és a maradék hideg tejjel. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a fehér csokis keveréket. Vízgőz fölé téve, továbbra is keverve sűrű krémmé főzzük. A zselatint felmelegítjük a vízzel, majd a sűrű krémhez keverjük. A vízgőzről levéve kihűtjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot is.
  6. Az egyik mákos lapot megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a sima lapot, amire a maradék krém fele kerül, erre tesszük a másik mákos lapot. Megkenjük a maradék krémmel, és megszórjuk darált mákkal.
  7. 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 480
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 44589
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már rég kacsintgattam erre a sütire, mindössze a kifogásom annyi volt, hogy a gyerkőcök nem rajonganak a mákért. Ennek ellenére elszántam magam az elkészítésére, s lám falták! :)

Hozzávalók

A mákos laphoz

A fehér laphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?