r
Nosalty Logó

Mákos kalács-csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mákos kalács-csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kalácstésztához

töltelék

Összesen 831 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kalácstésztához

töltelék

Összesen 3324 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kalácstésztához

töltelék

Összesen 332 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1786 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 831 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7143.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    3374 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    832 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3324 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 332 Kcal

Hozzávalók

kalácstésztához

töltelék

Elkészítés

kalácstésztához

  1. A lisztbe morzsoljuk az élesztőt, majd beletesszük a cukrokat, a sót. Ezután hozzáadjuk a tojást, a lágy vajat. Elkezdjük összedolgozni a tésztát, és folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos tejet. Én ezt a műveletet kézi robotgép dagasztófejével végzem.
  2. A bedagasztott tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. A darált mákra öntjük a forró tejet, és elkeverjük. Állni hagyjuk addig, amíg a tészta kel.
  4. A megkelt tésztát gyengén lisztezett deszkára borítjuk és átgyúrjuk. Kb. 0.5 – 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A tetejét megszórjuk a tejben bedagadt mákkal. A mák tetejét megszórjuk cukorral és fahéjjal. Feltekerjük, mint a bejglit. A rudat 3 cm szélességű darabokra vágjuk.
  5. A kis csigákat sütőlemezre (tepsibe) rakjuk egymástól nagyobb távolságra. Előmelegített 180 C –os sütőbe tesszük, és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ez egy tepsi mákos csiga sütési ideje.) A kész mákos csigákat megszórjuk porcukorral, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1969
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 02.

Ajánló

Egy tartalmas leves után kitűnő második fogás, de finom reggeli és vacsora is lehet egy bögre tejjel. Gyermekek számára, iskolai tízórainak szintén megfelel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos kalács-csiga
Lizinka_ 588 recept

Finom, foszlós kalács új formában!

Hozzávalók

kalácstésztához

töltelék

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek