r
Nosalty Logó

Mákos-áfonyás joghurtos szelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
i_3_14
Mákos-áfonyás joghurtos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Mákos réteg

Joghurtos-áfonyas réteg

Összesen 207 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Mákos réteg

Joghurtos-áfonyas réteg

Összesen 2485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Mákos réteg

Joghurtos-áfonyas réteg

Összesen 228 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 207 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6489.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    3043 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 2485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Alap

Mákos réteg

Joghurtos-áfonyas réteg

Elkészítés

Alap

  1. A hozzávalókat összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a 190 fokos sütőben 15 percig elősütjük.

Mákos réteg

  1. A frissen darált mákot a hozzávalókkal összekeverjük, majd közepes tűzön felforraljuk. Megvárjuk, hogy besűrűsödjön.
  2. Az elősütött tésztaalapra kenjük.

Joghurtos-áfonyas réteg

  1. A joghurtot összekeverjük a tojással, a xilittel, a fél citrom reszelt héjával és levével, a keményítővel, majd végül az áfonyával.
  2. A joghurtos, áfonyás réteget egyenletesen eloszlatjuk a mákos rétegen, majd visszatoljuk a sütőbe, és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x25x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10578
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fel akartam használni a hűtőben várakozó áfonyát, mákkal házasítva, de mivel nem találtam kedvemre való receptet, alkottam egyet. Így született meg e süti.

Hozzávalók

Alap

Mákos réteg

Joghurtos-áfonyas réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!