r
Nosalty Logó

Májgaluska csirkemájból

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Májgaluska csirkemájból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3886 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    47 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 261 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11679 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2121 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11658 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 783 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2179 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat mosás, lecsöpögtetés után ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy ne legyen túl sűrű. A hagymákat, fűszereket, és a petrezselymet apróra vágva.
  3. A leves levéből szedünk ki pár merőkanállal. Főni tesszük, mikor forr, galuskaszaggatón beleszaggatjuk. Fedő alatt pár percig főzzük.
  4. Ha kész, a leveshez szedünk belőle és máris fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 228
  • Össznézettség: 116565
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Ajánló

Hús és-borsólevesbe a legfinomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom levesben a májgaluska nagyon jó, laktató tud lenni. Anyukám sokszor készítette különböző levesekhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek