r
Nosalty Logó

Majdnem tripla csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Majdnem tripla csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    269 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6462.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    631 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    1478 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2265 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 4579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a kakaót (mindkét fajtát), a cukrot (mindkét fajtát) kimérjük, összekeverjük és egynagy tálba szitáljuk.
  2. A margarint megolvasztjuk, és beletesszük az előbbi keverékbe (de még ne keverjük össze).
  3. A tojásokat szétválasztjuk, asárgákat akeverékbe tesszük. A tojásfehérjék egy másik tálbakerülnek. Még mindig nem keverjük össze a masszát!
  4. A pohár kefírt, a tejet, a rumaromát és akockázott csokita keverékbe tesszük, melyetmost márösszekeverhetjük. Nagyjából keverjük csak össze, muffintészta esetében nem kell csomómentes állapotra törekedni.
  5. Végül verjük fel a tojásfehérjéket, és keverjük bele először az egyik felét (ezt nyugodtan "beletörhetjük", így lazább lesz a massza). Végül szépen forgassuk bele a másik felét a habnak (ügyesen, ezt már próbáljuk meg nem beletörni).
  6. A muffinsütőt kibéleljük muffinpapírokkal, és minden "kosárkába" kb. egy jó púpos evőkanálnyi masszát teszünk.Adagolástól függően kb. 16-32 db lesz belőle.)
  7. Egy-egy muffin közepébe nyomhatunk egy kis kocka sütésálló lekvárt, csak a meglepetés kedvéért.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7335
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég régen volt már, pár évvel ezelőtt, amikor megjelent nálunk is ez a muffin-őrület. Nekiálltam, és megalkottam ezt a csodát. Édesapámnak azóta is ez "A muffin", a többit csak kósza kísérletezésnek tartja. Megértem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?