r
Nosalty Logó

Magyaros karfiolleves vajas galuskával - Karfiolleves 6.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Magyaros karfiolleves vajas galuskával - Karfiolleves 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 272 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1086 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4664 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 272 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1563 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2686.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18656 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 1086 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát, fokhagymát szeljük apróra, a sárgarépát karikázzuk fel.
  2. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát csipet sóval, borssal, majd szórjuk meg pirospaprikával (vigyázva, ne égjen meg).
  3. Tegyük rá a répa karikákat, a fokhagymát és öntsük fel 1 dl vízzel, majd fedő alatt pároljuk, amíg a karfiolt szétszedjük.
  4. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és tegyük a leveshez, ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, majd öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje.
  5. Fedő alatt főzzük közepes lángon, amíg elkészítjük a galuskát és előkészítjük a tejfölt.
  6. Keverjük össze a tejfölt az egy evőkanál liszttel és keverjük simára egy evőkanál vízzel (így csomómentes lesz).
  7. Keverjük össze galuskát (a tojást a vajjal, majd a liszttel).
  8. Ha már forr a leves, szaggassuk bele kiskanállal a galuskát.
  9. Ha a zöldségek és a galuska is megpuhult, húzzuk le a tűzről a levest ás fokozatosan keverjük bele az előkészített tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk össze.
  • Receptkönyvben: 470
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 163
  • Össznézettség: 112468
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 14.

Ajánló

A tejfölt érdemes elővenni a hűtőből a főzés megkezdésekor, így nem rántja össze a leves a hideg tejfölt. Ha a tejföl és a liszt összekeverésekor kevés vízzel is összekeverjük, akkor csomómentes lesz, amikor felhasználjuk. Főzés során, vagy tálaláskor lehet bele tenni csípős paprikát. A képen látható leves és galuska teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Leveses család lévén ritka az olyan alkalom, ha főétkezéskor nincs leves. A magyaros karfiollevest jellemzően anyukám szokta készíteni, ez az egyik nagy kedvenc. Természetesen akkor jó, ha "megáll benne a kanál", olyan sűrű.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek