r
Nosalty Logó

Magyaros halászlé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Maggi
Magyaros halászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 3450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 45 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    1572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1991 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    382.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18307.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    637 mg
  • Foszfor
    7169 mg
  • Nátrium
    9432 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    6225.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    11946 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 3450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Elkészítés

Előkészítés

  1. A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük. A húsát kockázzuk. A fej- és farokrészt - úgy, hogy egy kevés hús maradjon rajta - meghagyjuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot kockázzuk.

Alaplé készítése

  1. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a paprika- és paradicsomkockákat – aki szereti, egy kevés csípős fűszerpaprikát is adhat mellé – , és tovább pároljuk a hozzávalókat pár percig.
  2. Ekkor adjuk mellé a halfej és farok részeit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Tegyük mellé a Maggi Magyaros Halászlékockákat, és közepes lángon úgy, hogy éppen csak forrjon, kb. 40-45 perc alatt főzzük puhára az alapanyagokat.
  4. A főtt halrészekről szedjük le az értékes húst, majd a zöldségekkel és egy kevés lével együtt passzírozzuk át az egészet. Arra figyeljünk, hogy szálka ne maradjon a sűrítményben, amiből kb. 3 liternyire lesz szükségünk, ezért adjunk még hozzá vizet, ha kell.

Halászlé készítése

  1. Öntsük az alaplevet a bográcsba, adjuk hozzá a filézett darabolt halat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kb. fél óra alatt főzzük puhára a halat. Közben állítsuk be a leves ízét, adjunk még hozzá további Maggi Magyaros Halászlékockákat és csípős paprikát, ha úgy érezzük.

Tálalás

  1. A halászlevet még forrón tálaljuk, adjunk mellé vastagon szelt friss fehér kenyeret és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 114
  • 7 napos nézettség: 1075
  • Össznézettség: 690293
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.

Ajánló

Ha van valami, ami magyaros étel, akkor a halászlé az - ne hagyjátok ki a bográcsszezont, főzzetek minél többször ízletes magyaros halászlevet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron és ősszel a természetbe vágyunk, ilyenkor jól esik a szabad ég alatt főzni és fogyasztani az ételt. Ezt a halászlevet úgy készítettük el, hogy ne kelljen az egész fűszeres polcot kivinni a bogrács mellé, az ízesítésért a Maggi Magyaros Halászlékocka felelt.

Hozzávalók

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek