r
Nosalty Logó

Magyaros csirkeragu burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Magyaros csirkeragu burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

körethez

Összesen 1208 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

körethez

Összesen 4829 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

körethez

Összesen 116 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1208 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5604.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    2802 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2409.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2154 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    448 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    743 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    2848 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 4829 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    148 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

húshoz

körethez

Elkészítés

húshoz

  1. A csirkemell filéket csíkokra vágjuk, majd olívaolajba és fűszerkeverékbe (csirke) bepácoljuk. Lehetőség szerint előtte este vagy az elkészítés reggelén.
  2. A hagymát félkarikákra vágjuk, és a csirke olajával elkezdjük párolni, majd rakunk hozzá 2-3 kisebb, hámozott paradicsomot kockákra vágva, 1 db kápia paprikát csíkokra vágva és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát.
  3. Mikor már kezd megpárolódni, hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat is. Ezt addig pároljuk, míg a csirke félpuha nem lesz. Hozzárakjuk a zöldségeket. Szükség szerint, ha kell, közben sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük. Esetleg ha sok levet engedne, alkalmazzunk staubolást (liszt szórást).
  4. A burgonyát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, megfőzzük.
  5. 500 ml tejet felforralunk.
  6. A burgonyát leszűrjük, teszünk hozzá 100 g teavajat, delikátot, sót, fehérborsot, egy kevés szerecsendiót.
  7. Hozzáöntjük a felforralt tejet, és robotgéppel jól elkeverjük. Ízesítjük még, ha kell.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1861
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Ajánló

Kellően lehűtött magyar rosét kínálhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept is, mint már jó pár, a hirtelen jött ötletek egyike!

Hozzávalók

húshoz

körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek