r
Nosalty Logó

Magyar torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Magyar torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Összesen 790 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Összesen 7916 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Összesen 246 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 790 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    423.9 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8470.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    2574 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    3164 mg
  • Nátrium
    2182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    899 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4088 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2264 micro
Összesen 7916 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 3 tojásfehérjét 9 ek cukorral, 6 ek vízzel, és a sütőporral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, az ételszínezőt, és végül a 9 ek lisztet (mindhárom színnél ugyanígy). (3 piskótalaphoz)
  2. Sütőben készre sütjük (tűpróba).
  3. A krém elkészítése: a tejszínt (én növényit használtam) kemény habbá verjük, és lassan belekeverjük a 2 lapzselatint, amit előzőleg beáztatunk, majd lassú tűzön felmelegítünk, és visszahűtünk. Azonnal megtöltjük a tortát, különben túl kemény lesz a krém. Aki nem szereti a zselatint, az használhat natúr joghurtot (egy nagy pohár joghurthoz én 6 ek cukrot használok).
  4. A másik lehetőség, ha csak piros és zöld piskótát készítünk, és a fehér sávot maga a tejszínhab adja. A piskóta méretét variálhatjuk saját igényünk szerint: 1 tojáshoz 3 ek cukor, 2 ek víz, 3 ek liszt, és a tojás mennyiségének megfelelő sütőpor.
  5. A torta bevonásához főtt, vajas krémet használunk, amit tetszés szerint színezhetünk, mielőtt bevonjuk a tortát.
  6. A főtt vajas krémhez: a fél l tejből és 8 ek lisztből pépet főzünk, és miután kihűlt, hozzáadjuk a 20 dkg cukorral simára kavart 25 dkg margarint.
  7. A díszítést mindenki saját kedvére alakíthatja.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4877
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Ajánló

Olyan alkalmakra, amikor szeretnék tudatni, hogy fontos nekünk ez az alkalom. Félédes fehérbort, vagy  fehér félédes pezsgőt ajánlanék hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hivatalos ünnepség, állampolgársági eskü ihlette a tortát. Gondoltam jobban tükrözi az embert a saját készítésű süteménye, mint a cukrászkészítmény, amit pénzért veszünk készen. A dilemma az volt, hogy az ország, vagy a város címere kerüljön rá. Hát az én városom immár Veresegyház.

Hozzávalók

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek