r
Nosalty Logó

Magyar gulyás ahogy Smaragd készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Magyar gulyás ahogy Smaragd készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3838 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    2517 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 479 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    454.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12100.4 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    492 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    4517 mg
  • Nátrium
    5943 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    1527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    2255 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 3838 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    503 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megdinszteljük a kockára vágott hagymát és fokhagymát az 1 kanál sóval a mangalica zsíron.
  2. Mikor már szép üveges, hozzáadjuk a fűszer pirospaprikát, gyors elkeverjük, és rárakjuk a felkockázott húst, 2 üveg házi lecsót, sűrített paradicsomot, borsot, 1 kanál kristálycukrot, erős pistát, 2 dl vörösbort és a 2 dl vizet.
  3. Összekeverjük, és fedő alatt mérsékelt lángon főzzük a hús puhulásáig. Néha megkeverjük, kb. 60 percig főzzük.
  4. Amikor már megfőtt a hús, és sűrű lett a gulyás állaga, megszórjuk szárított majoránnával, elkeverjük benne, és kész.
  • Elkészítettem: 101 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 32022
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyar gulyás ahogy Smaragd készíti
Smaragd konyha 149 recept

Felvidéki vagyok, és nálunk így készítik a Magyar gulyást. Szoté állagú, sűrűre kell főzni. Friss kenyérrel, nokedlivel vagy knédlivel igazán ízletes és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek