r
Nosalty Logó

Magvasmustáros-csirkemell vegyes körettel sütve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Magvasmustáros-csirkemell vegyes körettel sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a húshoz

a körethez

Összesen 310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a húshoz

a körethez

Összesen 2184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a húshoz

a körethez

Összesen 73 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1470 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.2 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7608.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    3468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2919 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    8972 micro
Összesen 2184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    346 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

a húshoz

a körethez

Elkészítés

a húshoz

  1. A húst felszeleteljük, egyik felét sózzuk, a másik felére kenjük a magvas mustárt.
  2. Hagyjuk pácolódni, amíg előkészítjük a zöldségeket.

a körethez

  1. Egy nagy tepsibe beleöntjük az olajat.
  2. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, apró kockára vágjuk. A hagymát szintén pucoljuk, felkockázzuk.
  3. A paradicsomot meg a paprikát nagyobb kockára vágjuk, a cukkinit felszeleteljük. Folyamatosan pakoljuk a zöldségeket a tepsibe, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg oregánóval. Alaposan keverjük össze. A hússzeleteket rakjuk a zöldség tetejére.
  4. Forró sütőbe tolva (220 C-on) süssük 30 percig, majd a lángot lejjebb tekerve (200 C-on) további 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3906
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem könnyű mindig valami újdonsággal előrukkolni, főleg úgy, hogy gluténmentesen és most már tejtermékek nélkül kell főzzek. A kis roppanós mustármagok nagyon feldobják az egyszerű csirkemellet, a zöldségekből kisült lé pedig puhán tartja a sütés alatt.

Hozzávalók

a húshoz

a körethez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek