r
Nosalty Logó

Magos-túrós stangli báránybőrben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rekalein
Magos-túrós stangli báránybőrben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4325 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.4 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    315.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9978 g
  • Cink
    665 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1341 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1813 mg
  • Nátrium
    4870 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1536 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 4325 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót összetörjük villával, a margarint és a füstölt sajtot lereszeljük.
  2. Egy nagy tálba szórjuk a lisztet, túrót, margarint, sajtot, sót, beleütjük a tojást. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk a hozzávalókból, 15-30 percet pihentetjük a hűtőben, fóliába csomagolva.
  3. A masszát kisodorjuk, a képen látható bárányhoz kb. 4 cm vastagra. Pogácsaszaggatóval kivágjuk a "bundáját", gombócokat formázunk, szorosan egymáshoz illesztjük őket.
  4. A maradék masszából megformázzuk a bárány fejét, lábát, farkát, helyükre illesztjük őket, majd az egészet bőségesen megkenjük a felvert tojással, pogácsánként megszórjuk a különböző magvakkal. (A bárány szeméhez szegfűborsot használtam, de lehet sima bors vagy szegfűszeg is, a szája egy chili szál lett.)
  5. Ha stangli készül a masszából, akkor kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Ilyenkor megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a magvakkal és/vagy sajttal, és derelyevágóval kb 1 cm széles csíkokra szeljük.
  6. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 25-30 percet sütjük. Aki ropogósan szereti, számoljon rá plusz 10 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1657
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magos-túrós stangli báránybőrben
Rekalein 27 recept

A kedvenc túrós-magvas stangli receptem gondoltam újra a húsvéti báránysült elé. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek