r
Nosalty Logó

Magos rudacskák reggelire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ancsocska
Magos rudacskák reggelire
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6654.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    4386 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 2215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb pohárban feloldjuk a 1,5 dl meleg vízben az élesztőt, majd hozzákeverjük a tejet és az olajat. Egy nagy keverőtálba mérjük a liszteket, a sót és a cukrot, majd ráöntjük az élesztős keveréket.
  2. Az egészet összegyúrjuk, egy nem ragacsos, de nem is túl tömör tésztát kell kapnunk. Ha túl tömör lenne, öntsünk hozzá még pár csepp vizet. A tészta meglepően könnyen összeáll, nem tart tovább 5-8 percnél. Ekkor gyúrjuk hozzá (figyelve rá, hogy egyenletesen eloszlassuk) a magokat. Ha kész, liszttel hintsük meg, takarjuk le, és tegyük nem huzatos és nem is túl hideg helyre 1 órára.
  3. Ha letelt az 1 óra, gyújtsuk be a sütőt, és tegyünk az aljába egy kis tűzálló tálba (én egy kis lábosba szoktam) 2-3 dl vizet. Borítsuk a tésztát egy lisztezett deszkára, majd éles késsel vágjuk először ketté, majd a feleket 10-10 kis rudacskára. Ezeket nem kell már formázni, csak rakosgassuk sütőlapra. A tetejüket szórjuk meg lenmaggal vagy szezámmaggal, és kenjük meg egy ecset segítségével vízzel. Takarjuk le, majd a melegedő sütő közelében kelesszük még fél órát.
  4. Sütés előtt kenjük meg még egyszer vízzel őket, majd a sülés 10. percénél ismét, ezután rakjuk vissza őket a sütőbe, amíg szép pirosak nem lesznek.
  5. Frissen a legfinomabb, de letakarva több napig is eláll, igaz a héja másnap már nem ropogós.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1527
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 29.

Ajánló

Reggelire felvágottal, zöldségekkel vagy mártogatósokhoz tunkolni, esetleg egytálételek/levesek mellé is tökéletes választás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ancsocska 4 recept

Rengeteget keresgéltem házi péksüti receptek között, hogy megtaláljam azt, ami a számomra leginkább megfelelő. Laktató, ízre isteni finom, könnyű elkészíteni kézzel is. Én általában 20 db mini rudacskát készítek ebből a mennyiségből (mert a diétánkba így fér bele reggelire 2 db fejenként), de a tészta tökéletesen alkalmas nagyobb zsemlék (6-8 db) vagy rudak sütésére is, csak ilyenkor alacsonyabb hőfokon kell sütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?