r
Nosalty Logó

Máglyarakás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Máglyarakás muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácsos alaphoz

A párolt almához

A barackos habhoz

Összesen 1169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácsos alaphoz

A párolt almához

A barackos habhoz

Összesen 4678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácsos alaphoz

A párolt almához

A barackos habhoz

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 1169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.4 g
  • Cukor
    527 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 4678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A kalácsos alaphoz

A párolt almához

A barackos habhoz

Elkészítés

A kalácsos alaphoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és ha nem szilikonos muffintepsivel dolgozunk, akkor a horpadásokat kivajazzuk és beszórjuk zsemlemorzsával.
  2. A kalácsot 1*1 cm-es kockákra vágjuk, aztán a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kézi habverővel összedolgozzuk, és hozzákeverjük a kalácskockákhoz.
  3. A kalácsokat jó 5 percig áztatjuk, aztán kb. 3 cm vastagon szétosztjuk őket a muffintepsiben, és egy kiskanál hátával lesimítjuk, hogy egyenletes rétegben legyenek. 20 perc alatt megsütjük őket.
  4. Közben elkészítjük a párolt almát: az almát vékonyan felszeleteljük, majd mérsékelt tűzön pár perc alatt lefedve megpároljuk a vajon a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével. Ha kész, villával pépesre törjük.
  5. Miután a kalácsos alapok langyosra hűltek, kiszedjük őket és áttesszük egymás mellé egy sütőpapírral borított 30*40 cm-es sütőlemezre.
  6. Mindegyikre rákenünk 1-1 kávéskanál baracklekvárt, és arányosan rápakolunk a párolt almából is.
  7. A habhoz a tojásfehérjéket lágyan felverjük, apránként hozzászórjuk a sima cukrot, és addig verjük tovább, amíg kemény habunk nem lesz. Fakanállal beleforgatjuk a baracklekvárt.
  8. A barackos habot habzsákból rányomkodjuk a lekváros-almás kalácsos alapokra. (A habzsákra semmilyen végződés nem kell.)
  9. A habpamacsokat megszórjuk barna cukorral, és a máglyrakás muffinokat 6-7 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 43616
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 15.

Ajánló

Megjegyzés: Ha legközelebb készítem, kicsit kevesebb szikkadt kalácsot fogok használni az alapokhoz, mert ez a 35 dkg túlságosan kitöltötte a muffintepsi horpadásait.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint azt már a málnás-marcipános minimuffin receptnél írtam, ha ilyen édességet készítek, akkor keresem a különlegesebb típusokat. Ennél -a Stahl Judittól származó- receptnél is kicsit rendhagyó módon, a muffintepsiben csak a kalácsos alapok sülnek a praktikusan egyszemélyes máglyarakásokhoz.

Hozzávalók

A kalácsos alaphoz

A párolt almához

A barackos habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?