r
Nosalty Logó

Máglyarakás Melóca konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Melóca
Máglyarakás Melóca konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3407.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 3294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, felengedjük tejjel, és ráöntjük a felszeletelt (1-2 napos) kalácsra. A mazsolákat rumba áztatjuk.
  2. Amíg ázik a kalács, addig meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk az almákat.
  3. Egy tűzálló edényt kivajazunk, belefektetjük az áztatott kalácsot, erre jön a rumos mazsola, a dió és a szeletelt alma. Előmelegített sütőben (200°C) fél óráig sütjük.
  4. Amíg sül a sütemény, addig a tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzá keverjük a 3 kanál lekvárt, majd a megsült sütemény tetejére öntjük.
  5. Együtt még 15 percig sütjük (ekkor már csak 150°C-on), amíg szépen fel nem jön a hab és meg nem pirul. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 27828
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás Melóca konyhájából
Melóca 10 recept

Van itthon pár szakácskönyvem, de végre vettem egy Horváth Ilona könyvet is, abból készítettem ezt a finom kis őszi csemegét! Eredetileg baracklekvár kellene bele, de feketeribizlis volt megbontva így ezt tettem bele, szerintem így is finom lett! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek