r
Nosalty Logó

Máglyarakás Kata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máglyarakás Kata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    313.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7630.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    2215 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1525 mg
  • Nátrium
    3175 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 5494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 2 ek. cukorral és a 2 cs. vaníliás cukorral felforraljuk. Ezalatt a kifliket karikákra vágjuk.
  2. 10 dkg vajat megmelegítünk, és elkeverjük a tojások sárgáival.
  3. Leforrázzuk a a cukros tejjel a kifliket, megforgatjuk őket, úgy hogy az összes tejet felszívja. Ha túl sok, akkor le kell önteni róla a maradék tejet, ha túl kevés egy kis hideg tejjel lehet pótolni, de ez utóbbit nagyobb mértékben ne alkalmazzuk.
  4. A meleg vajat a leforrázott kiflikhez adjuk, majd addig keverjük, míg egyforma halványsárga színt kap.
  5. Kivajazzuk a tepsit vagy egy nagy jénai tálat, beletöltjük a kifliket, majd 10-15 percig sütöm.
  6. Addig elkészítjük a második réteget: lereszeljük az almákat, hozzáadjuk a maradék cukrot, a fahéjat és 3 ek. lekvárt. Alaposan elkeverjük. A darált diót hozzáadjuk, majd a forró kiflik tetejére kenjük.
  7. Még 10 percig sütjük, s ha a második réteg teteje kissé szikkadtabb (vigyázat! ha túl leves még, akkor tovább kell sütni), akkor a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a maradék lekvárral óvatosan összekeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a habot ne nagyon törjük szét, mert el fog folyni a teteje!
  8. Tovább sütjük, míg a tojáshab a tetején szép barnás színt nem kap. (kb. 10 perc)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4600
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amire figyelni kell: Túl kemény lekvár nem jó hozzá! Ne törjük össze a tojáshabot!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek