Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás recept

hozzászólások (63)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 774 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 3089 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 204 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (63)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ducc
Ducc Sat, 2019-01-19 19:02

Épp most dobtam ki az egész tepsit a kukába...Elegem van..Ehetetlen..Savanyú az egész...hiányzik belőle a fahéj,ami szerintem elengedhetetlen az almához..Semmi édes íze nincs..

Titi26
Titi26 Sat, 2015-10-24 14:24

Sziasztok, bocs a nagyon kezdő kérdésért de az almákat meg kell pucolni?

Brigonia79
Brigonia79 Wed, 2015-01-07 10:04

Igaz, hogy én zsömlével készítettem, de még így is a legfinomabb máglyarakás amit valakmi készítettem/ettem.

szabonoria
szabonoria Wed, 2013-09-18 12:35

Múlthéten készítettem (életemben először) máglyarakást, és isteni finom lett! A páromnak annyira ízlett, hogy holnap ismét elkészítem neki :) Tökéletes a recept, köszi Petra :)

hargitaipetra
hargitaipetra Sat, 2012-02-18 15:43

Én gyerekkorom óta nem ettem máglyarakást, így nem igazán tudom, milyennek is kellene lennie... Ma szinte teljesen követve a receptet (eggyel több tojást és almát használtam fel, és középre is raktam egy sor almát) elkészítettem ezt a változatot és egészen őszintén mondom, hogy isteni lett. :) Nagyon köszönöm, Petra! Petra :)

bmbe
Bejja / bmbe Mon, 2011-11-28 21:10

Nekem ez nagyon száraz volt!
Nem 2 almát raktam bele, mert nagyon kevésnek találtam, de a négy sem volt sok!
A habot is 6 tojásfehérjéből csináltam. Így legalább az volt rajta.

öcsimama.45
öcsimama.45 Mon, 2012-01-23 18:10

A máglyarakáshoz használt kalácsot, kiflit... kicsit hagyom a tejes folyadékban, hogy jól szívja meg magát és így nem lesz száraz.
Én ilyen máglyarakást szoktam készíteni:
10 kiflit, vagy 10-15 dkg. szikkadt kalácsot fel szeletelek /kiflikarika méretre/, 3 dl. tejet tálba öntök, megcukrozom, bele keverek egy tojás sárgáját, kb. 1 dl étolajat. Közepes tepsi alját kiolajozom, alulra egy sor cukros tejben mártott kifli, erre kis kanállal ide-oda csöppentek sárgabarack lekvárt, erre darált diót szórok, és jöhet a vékony cikkekre szelt és puhára párolt alma réteg, ennek tetejére ismét kifli, lekvár, dió és a maradék párolt alma. Az almát párolás előtt kevés őrölt fahéjjal meg hintem. Ha elfogytak a hozzávalók: a tetejét 2 tojás fehérjéből 2 ek. cukorral keményre vert habbal beborítom és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten addig sütöm, míg a hab teteje kicsit szinesedni kezd. Ha kész kihűtöm és nagyobb kockákat szelek belőle, és befaljuk. Hidegen- melegen egyaránt isteni és nem száraz. Próbáljátok ki és várom a véleményeket! Üdv: Marika

lorandgomori
lorandgomori Fri, 2011-11-11 09:59

Kedves Petra,

Egy eve nem sikerult a mase, viszont tegnap este a Tied kivalo lett! A negy szemelyre majdnem mindent megduplaztam, jol tettem mert csak egy kicsi maradt nekem masnapi ebedre. Kislanyom keresere mazsola helyett rumos meggyet raktam bele - azert, mert ezt talaltam itthon:)
5*-os Petranak a kislanyomtol (Te vagy a kedvence..)
Lori

Andi89
Andi89 Wed, 2011-10-12 15:07

Amúgy csináltam már alma helyett banánnal is, vagy éppen szeder lekvárral....szerintem mindenhogy finom:)

Andi89
Andi89 Wed, 2011-10-12 15:02

Én is kiflivel készítem, és én a tetejére nem tojást rakok hanem tejfölt keverek ki lekvárral.Úgy is nagyon finom ( annak aki nem eszik tojást)

petra
Petra / petra Fri, 2011-04-01 16:50

Rencsi,
nem kell lefedni az almás réteget sütéskor!
üdv
Petra

kissrencsi
kissrencsi Tue, 2011-03-29 14:53

sziasztok,
nemhogy profi, de teljesen kezdo vagyok es inkabb gyakorlati, mint elmeleti sikon szolnek. illetve kerdeznek. amikor eloszor sutom, meg nincs rajta a tojashab, akkor le kell fedni es ugy sul az alma, vagy "nyitva" sutom?
koszi,
rencsi

kapri18
kapri18 Sun, 2010-12-05 00:38

Kakaós kalács vagy kakaós kifli így is nagyon finom.Mifelénk így is készítik,az eladónőtől kaptam az ötletet.A tetejére az almát én is szeletelem.A habba nem teszek sok lekvárt,mert először nem akart feljönni a hab,és nem érződött az íze.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-30 11:37

Sziasztok!
Kefe hozzászólása majdnem teljesen tökéletes,bár egy mozzanatot kihagyott.
Akár kalácsból akár zsemléből készítjük tejjel le kell forrázni,és utána jöhet az édes mártás.(így biztosan nem lesz kemény) a kaláccsal biztosan finomabb!

parfom
parfom Thu, 2010-09-30 05:48

Kedves Zsoka neni!Szivembol szolt,tokeletesen egyetertek onnel,jo egeszseget kivanok,hogy meg sok-sok even at fozocskezzen a csaladja legnagyobb oromere!Zilahy Agnes receptkonyvet is lattam a neten,ingyen hozza lehet jutni,csak a konyvjelzokbe/favoritba / kell tenni es lehet olvasni!A Scribd-en is nagyon sok szakacskonyv is van,magyarul termeszetesen.Puszi;Julia

parfom
parfom Thu, 2010-09-30 05:33

Kefe,mar csak egy 0-val!Kivanom neked,hogy a nagytudasu szakacsod,akit segbe rugdosol,csapjon a kepedbe,egy "szakszeru" maglyarakast viszonzasul!Most olvastam ezt az oldalt,de ilyen jot mar regen nevettem,sot rohogtem,elkepzelve mi folyhat a Te restorantodba,egy bohozat kepe jelent meg elottem.Az is mosolyra kenyszeritett,hogy igy felhuztad magad,pedig nagyon kedvesen,inteligensen szoltak hozza irasodhoz Te kis merges pukkancs.Senki nem bantott teged,csupan kifejtettek eltero velemenyuket,mi nok mar csak ilyenek vagyunk,van velemenyunk!Aki olyan ideges lesz,hogy majd felrobban,az ne kerdezze masoktol,mi ez a sertodosdi,ugyan abban a temaban,mert ez vicces.Abban igaza van mindenkinek;profitol mas az elvaras,de a csaladban egy haziasszony is profi szinten fozhet,ha a csaladtagok azt visitjak: ez isteniiiii volt anya!Nos ez feler egy profi szakacs nemzetkozi elismeresevel!Ez a lenyeg, Te is ezt mondod nemigaz?Szoval nyugi Kefe0,es ne rugdoss senkit,mert attol meg nem lesz jobb,csak kevesebb szakacsod!Szivelyes udv.Julia

mohonc
Mohonc / mohonc Thu, 2010-07-29 11:52

Kedves Mindenki!

Érdekes volt elolvasni a hozzászólásokat a szakmaiatlanságról.
Mindenesetre én szinte ugyanígy szoktam elkészíteni, ahogy a fenti receptben van,
sőt azt a szentségtörést is elkövetem, hogyha nincs dió, akkor Dejó megy bele, (de ment már bele darált mák is). Ha nincs baracklekvár, akkor jön, ami van, (most pl. a cseresznyelekvár).
3 kamaszodó gyerek mellett nekem nem a szakmailag kifogásolhatatlan receptek a fontosak, hanem az, hogy gyorsan, sokat, finomat tudjak készíteni. A magasság meg nálam mindig akkora, amekkora a nagytepsim, merthogy ennél kisebb adagot nem készítek.
És most lehet megkövezni. :))

Ezzel kapcsolatban egyszer volt egy műsor a rádióban a brassói aprópecsenyéről, ahol arról ment a vérre menő vita, hogy kell-e bele zborsó, vagy nem. Érdekes módon, megtalálták a recept kitalálóját is (aki valamilyen szakácsversenyre készítette), aki ezt így eldöntötte - bár előtte mesterszakácsok érveltek mind a két oldalon - sőt azt is elmesélte, hogy azért lett brassói a neve, mert ez a városnév neki megtetszett, de egyébként meg semmi köze hozzá.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-08-03 20:08

Kedves Mohonc! És akkor kell bele borsó, vagy nem? Én speciel nem teszek bele. Én így tanultam anyukámtól, aki a világ legjobb brassóiját csinálja. :)

mohonc
Mohonc / mohonc Wed, 2010-08-04 07:54

Az a helyzet, hogy maga a vita maradt meg bennem, de a végeredményre nem emlékszem. :))
Bocsi. Szerintem csináld, ahogy neked jól esik. :)

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Tue, 2010-07-20 16:46

Én nem próbáltam még ki Stál receptet, de a TV-ben már láttam olyant, ami nagyon jónak tűnt.Most olyan receptet keresek, amiben el lehet használni maradék kifőtt tésztát. Ilyen máglyarakásszerűt gondoltam.

kefe00
kefe00 Tue, 2010-06-29 11:04

Kedves háziasszonyok!
Mire ez a sértődősdi. Ha család azt mondja, hogy önök remekül főznek akkor, minek írnak sértődőtt leveleket.
Az én barátnőm remekül főz, pedig nem szakács és pl. a minap is megkértem, hogy mondja el hogyan csinálja a remek sült husát, mert szeretném beemelni hozzám és bizony ő azt jobban csinálja mint én . És akkor mi van ? Semmi. Más dolgokat, meg én csinálok jobban. Pl. beigli. Önök a mákos tésztát széles metéltből készítik, vagy kocka tésztából.(nagyon remélem nem kockából). És a túrós csuszát ? Gondolom őnök is felhúznák a szemöldöküket, ha széles metéltből lenne. Akkor miért idegesek, ha azt mondom pl. hogy a dara morzsa és a császár morzsa az 2 külön étel. Ettől még mindenki csinálhatja búzadarából, csak az nálam a daramorzsa és nagy különbség van a két végeredmény között. Valaki szépen elkezdte elferdíteni és most már ott tartunk, hogy szakácsok is keverik a szezont a fazonnal.
Kedves Gerzsó én csak arra reagáltam, hogy azt írta valaki, hogy egy kicsit szakmaiatlan és utána sértődőtten reklamálták, ha ilyen okos az ember miért nem írja le, hogy miért. Hát én leírtam és összességében azt emeltem ki hogy "laposka". (egy kicsit) Írhattam volna azt is hogy nagyon, meg azt is, hogy ha így nézne ki, amit elém raknak visszavitetem, de nem ezt írtam, hanem azt hogy egy "kicsit laposka" . Ez beledöngölés???? Mert pont nem bántanék meg senkit. Ha egy szakképzett szakács csinálna nekem ilye,t a fejére húznám. Mert ő hivatásszerűen főz és az más.
Abszolúte segitő szándékkal szólaltam meg, egyébként ha, nincs alapleve ne fözzön olyan ételt amihez az kell. Ez a legjobb amit én is tennék.
És azt hiszem senkinek a bizalmát nem akartam ledöngölni. Nap mint nap döngölöm a beosztott szakácsaim önbizalmát, mert lehet hogy önök közül sokan jobban és finobannan föznek mint ők. Azt hogy "házias" nem is értik. És bizony itt se tudják mi a különbség a vaj és margarin között. Mellesleg a fennt említett könyvek mindegyike a birtokomban van. Na...... stál judit !!! (csupa kis betüvel) Azt már azért nem . Odáig még nem süllyedtem (stal judit fanok ne írjanak)
Most, ha valaki el kezdi dicsérni, hogy márpedig ilyen,. meg olyan jó Írni fogok egy ellen etal szakács könyvet.
Na megyek segbe rugdosom valamelyik nagytudású szakácsomat, mert olyan ideges lettem hogy felrobbanok.
Nem én vagyok az önök ellensége , észre kellene venni.
Kefe0 már csak egy nullával.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sun, 2010-06-27 00:07

Na most már abba kell hagyni, mert holnap megyek Edit lányomékkal 2 hétre Balatonra, és nem leszek kész a csomagolással. Aztán itt hagynak, mint Sinkovits Imrét, a Tizedesben, és kiabálhatok utánuk, hogy "itt hagynátok az eszeteket?"
Pedig nagyon élveztem az eszmecserét Jucival. Na majd egyszer még folytatjuk. Puszillak.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sun, 2010-06-27 05:29

Kösz a kiegészítést, igen Horváth Ilona ( nekem is rongyos ). Úgy tudom közte és F. Nagy Angéla közt anya-lánya viszony van. Most közben odamentem a szakácskönyves polchoz, mert nem hagyott a Magyar Elek nyugodni, hát tényleg megvan,Az Inyesmester Szakácskönyve címmel.
A Krúdy, egyik őse olasz szakács volt, irodalmi olvasmánynak sem utolsó, nagyon szórakoztató, az enyém 1983-as kiadás.
Puszi.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2010-06-26 23:19

Az is megvan, Nők Lapjában is minden héten olvasom őket, meg a Tamást (most nem jut eszembe vezetékneve). Gundel Károly, Frank Júlia, F.Nagy Angéla, Verő juli, Krúdy Gyula szakácskönyve stb., most csak így kapásból a magyarok. Most már főleg azokat szeretem ahol fázisképek is vannak, az tényleg olyan mint egy meséskönyv.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2010-06-26 22:59

Kedves Juci! Köszönöm az egyetértést, a Magyar Elek könyve nekem nincs meg, de az egyik lányomnak igen, és bele szoktam nézni. A Magyar Konyha sok éves bekötött példányait nem is számoltam, meg a példányonként vásárolt hasonló folyóiratokat.
Puszi.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-06-26 23:07

És a Lajos Mari-Hemző Károly sorozat? Én gyerekkoromban azt lapozgattam mesekönyv helyett, nagykoromra biztos azért lettem ilyen hülye:))) A mai napig imádjuk. Puszilom Zsóka nénit.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2010-06-26 22:48

Ja és a máglyarakást hasonlóan készítem, mint ahogy Juci leírta, volt amikor kicsit variáltam kényszerből, de még egyik gyerekem, vagy unokám sem tolta el, hogy ez szakmaiatlan.
És a mű ételeket én sem szeretem.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2010-06-26 22:36

Szabad ehhez a magasröptű szakmai vitához egy egyszerű nagycsaládos háziasszonynak hozzászólni? Aki több mint 6 ( hat ) évtizede naponta gyakorolja a főzést, amit nagymamájától, anyukájától és anyósától tanult, háborús és jegyrendszeres világban kezdte a semmiből jóllakatni a családját.
Több mint kétszáz szakácskönyvem van, Olyan is amit a 19. században adtak ki, egészen Pl. Stahl Juditig. Ezekből is tanultam. Elismerem, a "tanult kollegák" szakmai tudását, de elnézést, úgy tudom, itt nem elegáns éttermek séfjeit képezik ki. Ez az oldal éppen azért jó, mert az egészen kezdő kislányoktól, a magasan képzett szakácsokig mindenki megszólalhat. Egymást segítjük, tényleg kíváló recepteket is olvasunk, ami nagyon jó, de bocsánat, egy mai "mezei" háziasszonynak mikor van ideje pl. igazi alaplevet készíteni?
Engedjük meg, hogy mindenki írja le a maga verzióját, és írja oda, : ahogy én szeretem. A tudós kollégák pedig írják le a szakmailag kifogástalan recepteket, hogy tanuljunk belőle, de ne döngöljék le a másik önbizalmát, ha kérhetem. Jó lesz ez Így? Várom a véleményeket.
Szeretettel, Zsóka néni.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-06-26 22:44

Kedves Zsóka néni, teljesen egyetértek. A Magyar Elek könyvből azért ollóztam be a máglyarakás receptet, mert kísértetiesen hasonlít a Petráéra, kivéve a kalácsot. De hiszen ő fel is tüntette a story részben, hogy a megmaradt kalácsra kreálta ezta receptet.
Valamint azért, hogy rávilágítsak arra, nem biztos, hogy pont megfelelő elkészítési mód az, ha az almát előbb megpároljuk (én sem úgy ismerem a receptet, szerintem egyébként az alma ezen eljárástól megszotykosodk, szétmállik a végére stb.)
Húha, az nem semmi, a 200 szakácskönyv:) Nekem efyelőre csak kb. 60 db van, de még nem álltam le. És a Magyar Elek megvan Zsóka néninek? Ha nincs, nagyon ajánlom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-26 21:05

Kardom az nekem is van, csak gyakorló nem annyira éles, a 80-as években bemutatóztam is sokat Adami senseivel kettesben (Kyo) 1dan
Na pá.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-06-26 22:35

Nem hagyott nyugodni a dolog, elővettem Magyar Eleket (Az Ínyesmester Sazkácskönyve, megjelent 1939!!!!)
Máglyarakás: (szó szerint írom)
"Egynapos KIFLIKET ujjnyi széles kariára vágunk, 3 tojásásrgáját elkeverünk ugyanennyi evőkanál vaníliás cukorral, föleresztjük 2 deci tejjel és beletesszük a földarabolt kifliket, és egy darabig benne áztatjuk. Kikent tepsibe öntjük, megrakjuk a tetejét rumba áztatott almaszeletekkel és meghintjük fahéjas cukorral, mazsolával és apróra vágott mandulával. Sütőbe tesszük és megsütjük. Mikor az alma már puha, kivesszük a sütőből, kissé kihűtjük, aztán néhány tojásfehérjéből habot verünk, megcukrozzuk, és sárgabaracklekvárt keverünk bele. Simán rákenjük a tészta tetejére, visszatesszük a sütőbe, mg a hab kissé megbarnul. Tálaláskor kanállal kiszaggatjuk, a tálon dombocskákat formálunk belőle és cukorral meghintjük."

Ne haragudj, kedves Kefe, de nekem ez a szentírás, és nem a Venesz. Abban igazad van, hogy a 60-as, 70-es 80-as években nemigen járhattunk külföldre, de attól még nem kellett volna hülyeségeket leírniuk. A legjobb példa erre éppen az, amit írtál, hogy a konyhán még nem csináltak aszalt szilvás szüzet. Persze, mert a baromság rögzült évtizedeken át. Holott éppen a GYÖKEREKHEZ kellett volna/kellene visszatérni, abból meríteni. Czifray pl. olyan lazasággal kezeli a rákvajat, mit a francia konyha egyik, mártások montírozásához használt alapanyagát, mintha az lenne odaírva, hogy "végy egy fél kocka Ramát" de le merem fogadni, hogy egy mai átlagos szakácsnak elnézést, de fi..gja sincs, mi az a rákvaj. Hangsúlyozom, a könyv 1823-ban (!!!) íródott. Csak a fene nagy kommunizmusban ezt a szakmát is szépen lerombolták, emlékszem, nálunk kb. a 2-es tanukók mentek a szakmunkásképzőbe szakácsnak. Hála az égnek, mostanában kezdi a szakma visszanyerni a fényét, bár a "sztárszakácsok", akik odaállnak egy-egy cég mellé (pl. Lidl, Teletál, CBA) nem sokat lendítenek a helyzeten. Éppen a minap rökönyödtem meg, a piros lámpánál álltam, mellettem egy óriásplakát, rajta Kovács Lázár 3 méteres arcképe és mellette egy levespor reklám, hogy éppen ezen a héten az az akciós. Szerintem ez szánalmas. Mert mit lát a háziasszony? Menjünk a lidibe, mert Gianni is ott vásárol. Aztán megveszi a f..st. A tiramisu port.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-26 20:43

Nem akartam magam kéretni, nem is áll tőlem messze a szereplés, meg nem is akarok túl okosnak látszani, de végül is a vendéglátás is egy show. Az biztos, hogy volt olyan főzésem, hogy a felénél vad szex lett belőle, ( a konyhában) de szerintem inkább az alkohol, mint a főztöm miatt volt. azt hiszem penne arabiata (frankó) volt a csali.
Jó , csak valami fényképezőgép kellene, mert a telefon gyenge . De, ha tudok ezzel foglalkozni ,akkor az olaszos vonalat fogom erösíteni. (pacal, Lecsó, meg ilyenek)
Puszi Kefe

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-26 20:25

Auguste Escoffier, vagy a Larousse Enciklopédia, biztos benne van a hollandi, de mi van a székelykáposztával? Azt csak ezekben a régi, elavult anyaghányadú könyvekben találom meg. Én csak azt tudom szakmainak elfogadni a hibáival együtt, mert ha nem akkor mit?
Honnan tudták volna mi az a rizotto?. A szocializmus alatt biztos nem dolgoztak sehol kint.
Mivel 85 óta dolgozom üzletvezetőként, de ma is főzők, ha kell, pontosan tudom mi van itt . Egy prosit fogok éppen ahol 30 féle krémleves és leves por van. ( pl. consomme por) és tiramisu por ami megszólalásig olyan mintha mascarponéból készült volna.Döbbenet. Ma kipróbáltam egy túrókrémport, jobb mint a túró. Csak nem túró.
Ma Sertés szűzet aszaltszilvával töltve csináltam, mert senki a konyhán még nem (vicces nem) Ennyit a szinvonalról. Magamnak le szoktam fotózni, ha szép.
Nagy baj van.
Ja egyébként ez egy pizzéria de inkább ristorante.
Ha főznék azt csak otthon a családi eseményeken, de majd megoldom.
Üdv. kefe00

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-06-26 21:59

Engedd meg, hogy én is követeljem azt az aszaltszilvás szüzet...bár én lehet, hogy simán megsütném és külön készítenék hozzá aszaltszilva mártást...szeretem az ilyen szaftos dolgokat...na most jól beindult a fantáziám, a francba, éppen van egy szüzem itthon. :)))
Ja és én is puszi.:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-26 19:44

Kedves Gargoyle
Megmondom féltem, hogy valaki megsértődik, de nagyon örülök, hogy nem. Ha valamit még szabadna. Ha valaki ismeri az eredetit és változtat azt szoktuk sztár szakácsnak hívni. (ő már megengedheti magának) De ha valaki tudás nélkül csinál valamit, ami nem is hasonlít az eredetire az baj. Az eredetit mindig tudni kell ahoz, hogy bátran változtassunk. Ez az inkriminált recept lehet, hogy finom, mert benne van szinte minden ami kell bele, ráadásul a kalács még jobbá is teszi, csak pont a magassága az, ami nem jó. Pont a nem megfelelő rétegezés miatt. És ez itt nagyon fontos! Egyébként a fő alkotórészeknek kell benne lennie és kisebb változtatásokat érdemes ejteni. Pl.: Valamilyen pékárú, alma, tojásfehérje hab, lekvár, dió, tojássárgálya, cukor. Ha ezek benne vannak és úgy is néz ki ahogy kell, akkor bátran lehet próbálkozni más fűszerezéssel is pl. Persze ebbe bele fér a kifli is. Meg más fajta lekvár stb.
Biztos ismeri az a kifejezést hogy "hamis gulyás" Van egyáltalán ebben az országban ami eredeti? Én ezt nagyon nehezen viselem. Tiramisut, tiramisu krémporból? Ráadásúl megszólalásig olyan mint a mascarponés. Hol van ennek a vége. Úgy érzem magam mint "donki hóte" (ha-ha) a bús képű. Ha lenne időm biztosan küldenék recepteket, főleg olyanokat amivel a lányokat szoktam levenni a lábukról, csak időm az nincs de majd egyszer.
üdv. Kefe00 (de nem WC)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-06-26 20:12

Kedves Kefe! Szívesen venném azokat a "lányokat a lábukról levevő" recepteket:))))) És szerintem nem csak én, hanem még sokan mások itt az oldalon!
Üdv, Juci

774
kalács 16 dkg
tojás 2 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 4 dl
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 25 g
mazsola 5 dkg
rum 1 dl
dió 16 dkg
alma 2 közepes db
sárgabaracklekvár 2 ek