r
Nosalty Logó

Mafalda-szicíliai szezámos kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nicki
Mafalda-szicíliai szezámos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 397 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1588 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 397 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6626.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    3897 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1588 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vízben elkeverjük a malátát vagy mézet, és hozzáadjuk az élesztőt. Felfuttatjuk, 10 percig állni hagyjuk.
  2. A kétfajta lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat, jól összedolgozzuk, a tésztát 8-10 percig gyúrjuk, inkább kézzel dolgozzunk (én nem liszteztem alá, csak sima kőlapon dagasztottam). Addig gyúrjuk, míg sima fényes, ruganyos tésztát nem kapunk. Felezzük el, és a két cipót letakarva meleg melyen hagyjuk 1 órát kelni.
  3. A megkelt tésztából (egyenként) sodorjunk kb. 80 cm hosszú rudat, majd szerpentinszerűen tekerjük meg (WV alakban), és a végén lévő 20 cm-t hajtsuk a tetejére. Tegyük leolajozott tepsire, kenjük le a tetejüket vízzel és szórjuk meg szezámmaggal, majd hagyjuk fél órát kelni.
  4. Előmelegített sütőben 200 C-on kezdjük sütni, majd 10 perc után vegyük le a hőfokot 160 C-ra, és süssük még 20-25 percet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3005
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mafalda név a szerpentinesen kanyargó formájára utal. Szicíliában, Palermo környékén nagyon népszerű kenyér. Engem is az alakja fogott meg, az interneten fedeztem fel (cindystarblog) és gyorsan kipróbáltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek