r
Nosalty Logó

Madeleine sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az élet ízei
Madeleine sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

előkészület

tészta készítése

sütés

Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

előkészület

tészta készítése

sütés

Összesen 3958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

előkészület

tészta készítése

sütés

Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4320.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.8 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 3958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

előkészület

tészta készítése

sütés

Elkészítés

előkészület

  1. Melegítsük elő a sütőt 240 Celsius-fokra.
  2. Egy kis serpenyőben olvasszuk fel a 30g vajat, felével kenjük meg a sütőformát, és rakjuk a hűtőbe néhány percig. Ezután a maradék vajat is kenjük rá, és szórjuk ki liszttel, majd tegyük félre a sütőformát.

tészta készítése

  1. Olvasszuk meg a 150 g vajat egy kis serpenyőben, és főzzük addig, amíg elkezd barnulni. Tegyük félre a serpenyőt.
  2. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport, majd ismételjük meg a műveletet. Keverjük össze a citromhéjat és a cukrot egy nagy edényben, és adjuk hozzájuk a tojást. Habverő segítségével verjük fel a cukrot és a tojást addig, amíg az oldat halvány színű nem lesz és szalagokban nem nyúlik a habverő kiemelésekor. Keverjük bele a tejet. Adjuk hozzá a lisztet, és egy gumispatulával óvatosan keverjük el.
  3. Az elkészült tésztából két kanállal tegyünk át az olvasztott vajba, és kavarjuk el egyenletesen. Az így kapott oldatot töltsük vissza a tésztába. Takarjuk le az edényt, és minimum egy órára tegyük hűtőbe.

sütés

  1. A tésztát tegyük egy nagyobb, sima végű habzsákba, és könnycsepp alakban nyomjuk a tésztát a sütőformába úgy, hogy a forma felét töltse csak ki. Tegyük a sütőformát a sütőbe 6 percre, ezután csökkentsük a hőmérsékletet 200 Celsius-fokra, és hagyjuk ott, amíg a sütik aranybarnák lesznek (még 3-4 perc).
  2. Mikor a süti kinőnek a formából és aranybarnák lesznek, vegyük ki őket a sütőből. Fogyaszthatjuk melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 52785
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madeleine sütemény
Az élet ízei 5 recept

Az élet ízei egy szenvedélyes, kulináris, a főzés iránti szerelemmel teli film.

Hozzávalók

előkészület

tészta készítése

sütés

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

További cikkek