r
Nosalty Logó

Madártej álom szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madártej álom szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 919 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 10996 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 919 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.2 g

Zsír

  • Összesen
    639.4 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    3482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10038 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    412 mg
  • Kálcium
    3232 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    2890 mg
  • Nátrium
    3301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1068.2 g
  • Cukor
    650 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    860 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    698 micro
  • K vitamin:
    468 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    2724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5027 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    3332 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3552 micro
Összesen 10996 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. Tészta elkészítése: a 16 tojásfehérjét a 16 ek cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet, és sütőpapíros kerek tortaformákbanmegsütjük kb. 15 perc alatt 180-200 fokon. Két kerek piskótát sütünk egy kisebbet és egy nagyobbat.
  2. A krém elkészítése: a tojások sárgájából, a pudingporból, az 1 ek lisztből, a 16 dl tejből és a porcukorból sűrű krémet főzünk. Nem kell megijedni, ha összecsomósodik, mert a főzés során el fog belőle tűnni.
  3. Miután kihűlt, lehet beletenni gyümölcsöt (barack, ananász, szeder), majd megtöltjük vele a piskótánkat.
  4. Az ízlésünk szerint tejszínhabbal díszítjük. (Az én tortámat csokigolyóval és szederrel díszítettem, majd a legvégén instant kakaóporral meghintettem egy kis szita segítségével.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14999
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tesóm barátnőjének a születésnapjára készítettem el ezt a tortát. :)

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek