Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej 2. recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 174 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

összesen: 1387 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 97 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cupák
cupák / cupák Sat, 2011-09-10 20:54

nos ma megcsináltam életem első madártejét. az végeredmény állítólag tökéletes lett, szerintem a habgaluskák igencsak formátlanok és randák lettek, de ugye nem ez a lényeg, és van mostmár mit gyakorolni. :))) régi motoros madártejkészítőtől azt a tanácsot kaptam, hogy reszeljek bele citromhéjat is. én speciel nem szeretem, de a kóstoló szerint ettől lett isteni :))) köszi!!!

sacianya
sacianya Thu, 2009-10-22 08:18

Szia.Ha jól gondolom így a külső kéreg miatt nem fog össze esni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-09-13 19:18

Kedves Zsuzsa kb mennyi ideig kell sütni a galuskákat??Üdv Judit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-07-05 16:28

A mi családunknak is kedvence a madártej.Szívesen megosztom,persze ha elfogadjátok a habgaluska
elkészítését,ami nagyon praktikus és finom és főként mutatós.
A tojásfehérjét kis cukorral kemény habbá verem. A gáztepsit sütőpapírral kibélelem és kanállal beleszaggatom a tepsibe a kemény habot.Előmelegített sütőbe a felső rácsra teszem és kb.200 fokon "megsütöm".Nagyon rövid idő alatt szép nagy galuskák lesznek,és aki szereti kicsit hagyhatja,hogy karamellizálódjon a teteje.
Remélem tetszik az ötlet! Nem bánjátok meg ha kipróbáljátok.

Zsuzsa

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2009-07-06 12:57

kedves Zsuzsa!
nagyon szépen köszönöm az ötletet a többiek nevében is. biztosan ki fogom próbálni. ha jól sejtem, ilyen formában egy kicsit a habcsókra hasonlít a habgaluska, ugye?
további jó főzőcskézést és szép nyarat!
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-07-06 15:53

Kedves Toma!

Örülök,hogy felkeltette érdeklődésedet a habgaluska.Csak külsejében hasonlít a habcsókra,de sokkal gyengébb,majdnem olyan,mint a tejben kifőzött,csak a külseje kap egy kis kérget.A lényege,hogy magas hőfokon és gyorsan kell sütni.Kíváncsi leszek hogy tetszett,majd írd meg légyszíves.
Én is minden jót kívánok!
Üdvözlettel: Zsuzsa

174
tojásfehérje 6 db
tojássárgája 2 db
tej 1 l
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 10 dkg
1 csipet