r
Nosalty Logó

Lusta rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Lusta rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4630.6 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 2540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaj felével vastagon kikenünk egy kisebb (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsit.
  2. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, belekeverjük a sütőport és a sót. A lisztes egyveleg felét a tepsibe szórjuk.
  3. A túró következik, amit rámorzsolunk a lisztes rétegre.
  4. Erre jön a málna, egyenletesen elosztva.
  5. A maradék lisztet ráhintjük a gyümölcsös rétegre.
  6. A tojásokat felverjük és összekeverjük a tejjel, vaníliás cukorral és a maradék, megolvasztott, langyos vajjal. Ráöntjük a sütemény tetejére.
  7. Fél órát állni hagyjuk.
  8. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1550
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 223121
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 20.

Ajánló

Persze más, savanykásabb gyümölcsökkel is készíthetjük, pl. ribizlivel vagy meggyel. Használhatunk hozzá csak sima lisztet, vagy csak réteslisztet, de a kettő keverékét is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A végeredményt kóstolva senki meg nem mondaná, hogy ilyen egyszerű, összedobálós, lusta módon készül ez a süti. Levesek után (esetemben petrezselyemleves) jó kis második fogás, hétköznapokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek