r
Nosalty Logó

Lusta asszony almása

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andici
Lusta asszony almása
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1607 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6419 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1607 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    330.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4424.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2010 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    826.3 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1286.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2805 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 6419 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, és két egyenlő részre osztjuk.
  2. Meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük az almát, és összekeverjük a fahéjas cukorral. Ízlés szerint lehet hozzá almás fűszerkeveréket is adni. Nem kell kicsavarni, mert szükség van a levére.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kislyukú reszelőn lereszeljük a fagyos margarint (kb. 200 g-ot), egyenletesen, hogy nagyjából befedje a tepsi alját. Erre rászórjuk a lisztes keverék felét, ráegyengetjük az almát, majd betakarjuk a lisztes keverékkel, és a végén ráreszeljük a margarint.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt 160-180°C-on megsül. Akkor jó, ha a teteje kezd megpirulni, ehhez az utolsó 5 percben feljebb vihetjük a hőfokot.
  5. Porcukorral vagy fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 41936
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Andici 2 recept

A sütést nagymamáim kedveltették meg velem, a Sárimamámat jellemzően Tészta néniként emlegette a szomszédság, Rózimamámhoz pedig nem tudtunk úgy menni, hogy ne lett volna valamilyen sütemény vagy finomság az asztalon. Ezt a receptet Rózimamám mesélte nekem, kívántatta meg velem. Mivel szenvedélyes almástészta-evő vagyok (tészta = sütemény itt nálunk Erdélyben), muszáj volt kipróbálnom. A végeredménnyel meg voltam elégedve. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?