r
Nosalty Logó

Lúdláb csemege

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Lúdláb csemege
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A párizsi krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 1159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A párizsi krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 4636 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A párizsi krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.2 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3784 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    799 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2700 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2364 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 4636 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A párizsi krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Elkészítés

A párizsi krémhez

  1. A cukrot a tejszínnel nyílt lángon felforraljuk, és kb. 7-8 percig főzzük.
  2. Beletesszük a vajat, erős lángon ismét felforraljuk, és a forrástól számítva 5-6 percig főzzük.
  3. Ekkor levesszük a tűzről, és az átszitált kakaóporral simára keverjük. Jó sűrű kemény állagúnak kell lennie. A krémet hűtőszekrényben teljes dermedésig hűtjük, majd robotgéppel felhabosítjuk.
  4. A tojásokból és a hozzávalóiból vékony tortalapot sütünk. Jó, ha előző nap elkészítjük, mert könnyebb bánni vele.
  5. A torta tetejére kenjük a párizsi krémet, majd a magtalan konyakos meggyeket belenyomkodjuk a krémbe körkörösen.
  6. Eligazítjuk a krémet a tetején, hogy szép sima legyen. Annyi krémet hagyunk, amennyi a díszítéshez kell.
  7. A hűtőbe tesszük addig, amíg a csokit gőz felett felolvasztjuk, és kevés olajat teszünk hozzá, hogy puhább maradjon a csoki állaga fagyás után is, a szeletelés miatt. Mert ha túl kemény a csokink, törik szeleteléskor.
  8. Ha megfelelően kihűlt a csoki, ráöntjük a tortára, és kenőkéssel eligazítjuk, az oldalát is bevonjuk egyenletesen. Megint hűtőbe tesszük, és ha megdermedt a csoki, lehet díszíteni a maradék krémmel, habzsákba tesszük, és csillagcsővel ízlés szerint díszítjük. A marcipánt még előtte tesszük rá, amikor még a csoki nem köt meg. Hűtőbe tesszük, és jól behűtjük. Az oldalára habcukor fagyit is tettem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8077
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lúdláb csemege
Zsuzsamama56 321 recept

Férjem születésnapjára készült a torta, mivel a lúdláb a kedvence, szinte minden évben elkészítem, némi külső változtatással.

Hozzávalók

A párizsi krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?