r
Nosalty Logó

Lübecki almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Lübecki almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

nyers tészta tetejére

Összesen 760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

nyers tészta tetejére

Összesen 4563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

nyers tészta tetejére

Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.6 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 4563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

tésztához

nyers tészta tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, majd nyolcadokba vágjuk és felkockázzuk. Egy nagyobb edénybe tesszük a tojásokat, a tejfölt, a cukrokat és a lágy vajat. Jól összekeverjük. Én ezt a műveletet kézi robotgép legalacsonyabb fokozatával végzem. Ezután fakanállal belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, a csipet sót, majd az almakockákat.
  2. Kivajazott aljú tortaformába (nálam ez 22 cm átmérőjű kör) simítjuk az almás masszát.
  3. A nyers tészta tetejét megkenjük baracklekvárral.
  4. Egy méretes tálban összeforgatjuk a lisztet a kristálycukorral. Hozzáöntjük az olajat, és morzsás állagú tésztát készítünk. Ezt a morzsát egyenletesen elosztjuk a lekvár tetején.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük (gázsütő 3-as fokozat), és kb. 55-60 percig sütjük. Az utolsó 5 percben érdemes emelni a hőfokot! Ha nem merünk a szemünkre hagyatkozni, érdemes tűpróbát végezni! A sütőből kivéve, langyosra hűtjük, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4914
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 07.

Ajánló

Ahhoz, hogy szép magas, átsült süteményt kapjunk, mindenképpen kell az 50-60 perces sütési idő. Ha nagyobb tortaformát vagy tepsit választunk, természetesen a sütési idő lerövidül. Ne féljetek az olajos morzsától, mert attól lesz a süti egyedi és különleges!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lübecki almatorta
Lizinka_ 589 recept

Egy német újságot lapozgatva találtam ezt az ígéretesnek tűnő receptet. Évek óta készítem családom és a hozzánk érkező vendégek nagy örömére. Harmatkönnyű, finom, almás torta.

Hozzávalók

tésztához

nyers tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!