r
Nosalty Logó

Liver masala

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mango
Liver masala
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A máj elkészítése

A masala elkészítése

Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A máj elkészítése

A masala elkészítése

Összesen 2156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A máj elkészítése

A masala elkészítése

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    7452 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7422 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3994.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    59 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    29808 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    356 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    294 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1777 micro
  • Kolin:
    2030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29688 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    1395 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 2156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2150 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A máj elkészítése

A masala elkészítése

Elkészítés

A máj elkészítése

  1. A májat megtisztítjuk, majd kis darabokra vágjuk, és felöntjük tejjel. Kb. 30 percig állni hagyjuk, majd leöntjük róla a tejet, alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a reszelt fokhagymát, a paprikát, olajat, majd ízlés szerint sózzuk. Alaposan összekeverjük.
  2. Egy serpenyőt felhevítünk (olaj nélkül), majd ha már forró, beleöntjük a fűszerezett májat. Közepes lángon pirítjuk kb. 5 percig. Kis levet fog ereszteni, addig pirítjuk, amíg ez a víz elpárolog, és a máj megpuhul. Kiszedjük egy tálra.

A masala elkészítése

  1. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a májat pirítottuk, olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a garam masalat, pirítjuk egy picit, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát.
  2. Amikor a hagyma aranybarna színű, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, és tovább pirítjuk közepes lángon. Ekkor következnek a fűszerek, úgymint a só, kurkuma, paprika (csillipor), őrölt koriander.
  3. Felöntjük kb 1 dl vízzel, és fedő alatt főzzük kb. 10 percig. 10 perc elteltével egy közepesen sűrű masalat kell, hogy kapjunk. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a májat és az apróra vágott friss koriandert, majd lefedve további 3-4 percig főzzük.
  4. Citromkarikával és chapatival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2256
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eid al-Adha egy olyan jelentős ünnep a muzulmán országokban -így Pakisztánban is- mint nálunk a karácsony. Ilyenkor a tehetősebbek kecskét, birkát, marhát vágnak, és a húsból adományoznak a szegényeknek. Idén október 16-ra esett ez az ünnep, és a férjem családja marhát vágott. Gyönyörű jószág volt, szép nagy barna szemekkel, úgyhogy -puszta szolidaritásból- még előző nap kijelentettem, hogy egy falatot nem fogok enni belőle. Az állatot levágták, a hentesek feldarabolták, a belsőséget a család megtartotta, a húst pedig kb másfél kg-os adagokban tálakban kiporcióztuk és járva az utcákat sógorommal szétosztottuk a szegényeknek. Ők ismerik a környékbelieket, tudják, hogy ki nem engedheti meg magának. Vannak olyanok akik egy évben egyszer, ezen az egy napon tudnak csak húst enni, ha valaki ad nekik. A gyerekek csoportokban, zacskókkal a kezükben jöttek utánunk, hogy csak egy maréknyi húst adjunk nekik. Be-bekopogtunk valahova, beadtunk egy tálat, majd megvártuk amíg kiadják az üres tálat. Ha elfogyott az összes akkor hazasétáltunk újra megtölteni azt a 12 tálat, majd ismét elindultunk, ezúttal kicsit messzebbre sétálva. 270 kg húst osztottunk szét. Mire ezzel végeztünk a sógornőm elkészítette a májat, amiből akkor ugyan nem ettem, de már itthon elkészítettem a páromnak is, és nagyon finom lett.

Hozzávalók

A máj elkészítése

A masala elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?