r
Nosalty Logó

Likőrtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Likőrtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 307 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2451 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 317 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 307 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2791.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 2451 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd folyamatos habverés mellett kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot, míg kemény és fényes lesz, aztán pedig a tojások sárgáit.
  2. A lisztet, sütőport, kakaót összekeverjük, és kis adagokban a felvert tojásos habhoz adjuk, és egy kanállal beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. 18 cm átmérőjű tortaformába tesszük a tésztát, aminek az alját sütőpapírral béleljük ki.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb 30 perc alatt (tűpróba) megsütjük a tésztát, és félig nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.
  4. Ha teljesen kihűlt, kivesszük a formából, és rácsra tesszük.
  5. A krémlikőrt felmelegítjük, és belekeverjük a zselatint (vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, csak forró legyen), aztán azonnal levesszük, és kevergetve hűtjük.
  6. A tejszínt egy edényben felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot, és a csokoládét is hozzáadjuk. Levéve a tűzről addig kevergetjük, míg a csokoládé teljesen elolvad. Hűtőbe tesszük teljesen kihűlni.
  7. A hideg krémet elektromos habverővel kemény habbá verjük, közben hozzákeverve a zselatinos krémlikőrt is. A krémmel a kettévágott torta belsejét megkenjük, egymásra illesztve a tetejét és az oldalát is bekrémezzük.
  8. Egy serpenyőben mandulapelyhet pirítunk, mellyel kihűlése után a krémes tortát befedjük.
  9. A marcipánt kinyújtjuk vékonyra, 1-1,5 mm-re, köröket szaggatunk ki belőle kis pogácsaszaggatóval. A köröket úgy tekerjük egymás fölé, hogy félig fedje az előző kört. Így alakítjuk ki a rózsát, melynek szirmait utána tetszőlegesen igazíthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2058
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Likőrtorta
Évi néni 1830 recept

Meglepetésnek szántam valakinek a tortát, de nem volt energiám túl sokat pepecselni vele. Nem is igazán az én világom. Így férjem és fiam beszálltak a rózsagyártásban kis ujjgyakorlatként. Igazán büszke vagyok rájuk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek