r
Nosalty Logó

Libanoni zöldséges bulgur

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Libanoni zöldséges bulgur
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 295 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    809 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    3297 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3348 micro
Összesen 1179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    519 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt fél liter vízben 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve fedő alatt 20 percig még pihentetjük.
  2. Közben a megmosott és lecsepegtetett petrezselymet és mentát felaprítjuk, az uborkát és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymákat félbevágjuk.
  3. A bulgurt villával fellazítjuk, és a zöldségekkel és a fűszernövényekkel összekeverjük.
  4. A citromlevet, a narancslevet és az olajat kikeverjük kevés sóval és borssal, majd ezzel leöntjük a zöldséges bulgurt.
  5. Egy órára hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt még egyszer jól összekeverjük.
  • Receptkönyvben: 577
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 62885
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Receptkategóriák

Könnyed egészséges étel akár magában, akár köretként grillezett halak mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?