r
Nosalty Logó

Libamájragus házi rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Libamájragus házi rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A libamáj raguhoz

A házi készítésű rétestésztához

Összesen 662 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A libamáj raguhoz

A házi készítésű rétestésztához

Összesen 2647 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A libamáj raguhoz

A házi készítésű rétestésztához

Összesen 137 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    994 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11646 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 662 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    2713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5227.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    159 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46983 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3977 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4765 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 2647 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

A libamáj raguhoz

A házi készítésű rétestésztához

Elkészítés

A libamáj raguhoz

  1. A libamájat előző nap fokhagymás tejbe áztatjuk, hűtőbe tesszük.
  2. Mielőtt elkészítjük, kivesszük a tejből, szárazra töröljük, megtisztítjuk a hártyáktól és a nagyobb erektől.
  3. A házi rétestésztához igazán érdemes időt szakítani, mert egészségesebb a bolti változatnál, mivel sokkal kevesebb zsiradékot igényel, nem utolsó sorban pedig ízletesebb.
  4. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felszeleteljük. Az almákat szintén megtisztítjuk, és kockára vágjuk. A májat nagyobb kockára vágjuk, száraz teflon serpenyőben pirítjuk, amíg a zsírja kisül, hozzáadjuk a hagymát, együtt pirítjuk vele, sózzuk, borsozzuk.
  5. Mikor mindkettő lepirult, szűrőbe tesszük, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön róla.
  6. Addig ugyan ebben a serpenyőben az almakockákat megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az almapálinkát, átforgatjuk, hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon.
  7. A rétestésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a tojást, meleg vízben feloldjuk a sót, és belekeverjük az ecetet, ezt is hozzáadjuk, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd fél órát langyos helyen pihentetjük.
  8. Miután eleget pihent, lisztezett ruhán elkezdjük kihúzni, szép vékonyra, a széleiről a vastagabb részeket lecsipegetjük. Megkenjük egy kis olvasztott zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a ragut egyenletesen elosztva, majd elkezdjük feltekerni, és tekerésenként megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és így tekerjük fel teljesen, a tetejét tojássárgájával lekenjük.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.
  10. Miután megsült, friss aprított snidlinggel, szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4425
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az előétel igazán ünnepi nyitánya lehet a karácsonyi vacsorának. Úgy gondolom, a libamáj különleges mivoltát nem kell hangsúlyoznom, büszkék lehetünk erre a kiváló Hungarikumra. A libamájnak ezt az elkészítési formáját azért választottam, mert szerettem volna valami igazán különleges karácsonyi előételt készíteni.

Hozzávalók

A libamáj raguhoz

A házi készítésű rétestésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek