r
Nosalty Logó

Libamájbonbonok eperzselével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Libamájbonbonok eperzselével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Összesen 1305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Összesen 122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3879 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3879 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3124.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    154 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46547 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3746 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Elkészítés

A libamájbonbonhoz

  1. A libamájbonbon elkészítése:
  2. A libamájat hosszában kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd eltávolítjuk a vastag ereket (fogvájóval kiemeljük, majd szemöldökcsipesszel kihúzzuk.)
  3. Szétterítjük egy tepsin, gyengéden sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés szamorodnival.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután a zsírt leöntjük, ill. papírtörlővel leitatjuk róla, majd a májat hűtőben dermesztjük.
  5. Az eperzselé elkészítése:
  6. Az epret nagyon apró kockára vágjuk (keményebb epret használjunk).
  7. A szamorodnit a cukorral és a zselatinnal felforraljuk, majd amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk az epret, óvatosan elkeverjük (inkább rázogassuk a lábast), és az egészet egy műanyag fóliával kibélelt tepsibe öntjük (kb. 20x30 cm). Akkor jó, ha a szamorodni ellepi az eperdarabokat.
  8. Hűtőben kidermesztjük.
  9. Tálalás:
  10. A megdermedt eperzseléből 3 cm átmérőjű köröket szaggatunk. Party kanálra (más néven kanapé kanál) teszünk egy szelet epret, arra helyezzük az eperzselé-korongot, majd a libamájból egy alkalmas eszköz segítségével – ami kb 3 cm átmérőjű (pl. karalábévájó vagy adagolókanál -én utóbbival készítettem) – vagy esetleg kézzel „bonbonokat” formázunk, és azt helyezzük az eperzselé tetejére. A kanalat, amivel a bonbonokat formázzuk, meleg vízbe mártsuk be minden egyes formázás előtt (csakúgy, mint a fagylaltos kanalat.)
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8796
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra, pl. elegáns esküvőre üdvözlőfalatnak ajánlom, a vendégek tuti dobnak egy hátast már az elején :))))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet is a Dining Guide receptversenyére kreáltam. Már fenn van az oldalon, eddig 3 pontot kapott, ami "lefordítva" szöveges értékelésre azt jelenti, hogy "átlagos". (1 pont- borzasztó, 2 pont- rossz, 3 pont - átlagos, 4 pont - jó, 5 pont kiváló.) :((((((((( Lelombozódtam "kissé". Annyi vigasztal, hogy tegnap megkóstoltattam egy általam nagyra tartott gasztronómiai szakemberrel és megdícsért. :))))) (És ő megmondaná, ha lenne kritikai észrevétele, sőt direkt erre kértem.)

Hozzávalók

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?