r
Nosalty Logó

Libamáj narancskrémen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Libamáj narancskrémen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11998 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    979 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11972 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    212 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3483.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47993 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3915 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47887 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    847 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 2493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2798 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2792 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat meghámozzuk éles késsel, úgy, hogy a fehér hártya is lejöjjön. Ezt követően kifilézzük őket.
  2. Vajat olvasztunk a cukorral, belefacsarjuk a filézésből visszamaradt narancsok levét, és végül belerakjuk a filézett narancsokat.
  3. Addig főzzük, míg puha nem lesz.
  4. Botmixerrel turmixoljuk, miközben fagyos vajkockákat dobálunk bele, hogy sűrítsük, és krémes legyen az állaga.
  5. A májat 2 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd teflonserpenyőben közepes hőfokon oldalanként 1-1 percet sütjük.
  6. Előmelegített sütőbe rakjuk 5 percre, majd tálaljuk.
  7. Ahogy a képen is látszik (remélem), szép üveges, kocsonyás a belseje.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11120
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 30.

Ajánló

Matthias Hárslevelű

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Matthias fehérbor-mustra volt, jól ment mellé a máj. A hárslevelű illett hozzá a legjobban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek