r
Nosalty Logó

Libacomb sütőtökkel és házi röszti burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Friedrich Antal
Libacomb sütőtökkel és házi röszti burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Párolt káposzta

Libacomb sütés

Röstiburgonya torta

Elkészítés

Összesen 1467 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Párolt káposzta

Libacomb sütés

Röstiburgonya torta

Elkészítés

Összesen 5871 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Párolt káposzta

Libacomb sütés

Röstiburgonya torta

Elkészítés

Összesen 148 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5497.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    4460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    5189 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    21 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1467 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    481.7 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    261 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21990.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2636 mg
  • Nátrium
    17841 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1908.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2626 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    474 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    3504 micro
  • β-karotin
    20756 micro
  • β-crypt
    14581 micro
  • Likopin
    82 micro
  • Lut-zea
    1424 micro
Összesen 5871 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Párolt káposzta

Libacomb sütés

Röstiburgonya torta

Elkészítés

Elkészítés

Párolt káposzta

  1. A káposztát tisztítjuk, és vékony csíkokra gyaluljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. Libazsíron a hagymát pirítjuk, majd a káposztát hozzárakjuk, és azt is pirítjuk.
  3. Fűszerezzük, és felöntjük ecettel és vörösborral.
  4. Közepesen puhára pároljuk.

Libacomb sütés

  1. Libacombot tisztítjuk és fűszerezzük.
  2. Sütőtepsibe, a libazsírra a hagymát, fokhagymát durva darabokra vágva berakjuk, és a combot ráhelyezzük.
  3. 150 fokon sütjük kb. 1,5 -2 órát, amíg meg nem puhul, többször locsolgatva a hús szafttal.
  4. 220 fokon a bőrét pirosra sütjük.

Röstiburgonya torta

  1. A burgonyát tisztítjuk és lereszeljük durva lyukú reszelőn.
  2. Fűszerezzük, jól elkeverjük, és tortaformába rakjuk, jó szorosra tömve. /Zila tortaforma/
  3. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés

  1. A sütőtököt tisztítjuk és szeleteljük.
  2. Befűszerezzük és serpenyőben libazsíron megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6590
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 01.

Ajánló

Márton napi csemegének kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Libacomb sütőtökkel és házi röszti burgonyával
Friedrich Antal 76 recept

Bistro ételkreációnk egyik remeke lett.

Hozzávalók

Párolt káposzta

Libacomb sütés

Röstiburgonya torta

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek