r
Nosalty Logó

Levendulás-vaníliás palacsinta teljes kiőrlésű lisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Levendulás-vaníliás palacsinta teljes kiőrlésű lisztből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A levedulás mézhez

A pudinghoz

A palacsintatésztához

Összesen 678 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A levedulás mézhez

A pudinghoz

A palacsintatésztához

Összesen 2713 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A levedulás mézhez

A pudinghoz

A palacsintatésztához

Összesen 148 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 678 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4059.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.8 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 2713 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A levedulás mézhez

A pudinghoz

A palacsintatésztához

Elkészítés

A levedulás mézhez

  1. A virágmézet és a vizet egy megfelelő edényben feltesszük főni, majd a szárított levendulacsokrot kb. 1 cm-es darabokra vágva beleaprítjuk.
  2. Addig forraljuk, amíg a hozzáadott víz mennyisége el nem párolog.
  3. Ezt követően apró lyukú szűrőn leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ekkor egy markáns levendulaízű mézet kapunk, ami a vaníliás pudingnak erőteljes levendulaízt fog kölcsönözni, és édesíti is azt.

A pudinghoz

  1. Kimérünk 4 dl tejet. Kb. 3 dl-t felteszünk a tűzre forralni, a maradék 1 dl-ben pedig hidegen elkeverjük a pudingport.
  2. A forrásban lévő tejhez hozzáadjuk a tejjel kikevert pudingport, és sűrűsödésig keverjük. Ekkor levesszük a tűzről, és az elkészített levendulás mézet is hozzáadva, időnként kevergetve hagyjuk kihűlni.

A palacsintatésztához

  1. A palacsintatészta hozzávalóit egy arra alkalmas, műanyag edényben csomómentesre keverjük. Picit állni hagyjuk (ez pár perc), amíg a liszt sikértartalma kezd kioldódni, majd ha a palacsintatészta sűrűség eléréséhez szükséges, pici vízzel tovább hígítjuk (a hozzávalóknál megadott vízmennyiség - ahogy ott írtam - csak hozzávetőleges, annyi vízre van szükség, hogy jól süthető, vékony palacsintatésztát kapjunk).
  2. A palacsintasütőt mindegy egyes darab sütése előtt szilikonecsettel megkenjük olajjal, majd ha forró, egyenként aranybarnára sütjük a palacsinták mindkét oldalát.
  3. Az elkészült palacsintákat megtöltjük a levendulás-vaníliapudingos töltelékkel.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 882
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik a Balaton-felvidék mediterrán hangulatát egy pici időre az otthonukba szeretnék csempészni, ajánlom baráti-családi összejövetelek különleges ízvilágú desszertjének, továbbá ajánlom mindazoknak, akiket a gyermekük folyton palacsinta elkészítéséért nyaggat :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány hónapja odafigyelek arra, hogy magam és családom részére ne főzzek/süssek fehér liszt és cukor felhasználásával ételeket. Mivel a palacsinta az egyik kedvenc, mindenképpen szerettem volna az egészséges változatát kipróbálni.  A sikeréről csak annyit: a férjem és a lányom ízben nem veszi észre a különbséget a hagyományos hozzávalókból készített édességhez képest :)

Hozzávalók

A levedulás mézhez

A pudinghoz

A palacsintatésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek