r
Nosalty Logó

Levendulakrémes Violetta torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Levendulakrémes Violetta torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

levendulás krém

bevonókrém

díszítés

Összesen 609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

levendulás krém

bevonókrém

díszítés

Összesen 7309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

levendulás krém

bevonókrém

díszítés

Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    469.3 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3869.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3078 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2933 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1749 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1606 micro
Összesen 7309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

tészta

levendulás krém

bevonókrém

díszítés

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot hozzáadjuk a fehérjéhez, majd robotgéppel a fehérjét habbá, a sárgáját krémesre keverjük.
  2. Amikor ez megvan, a krémes tojássárgához hozzáadjuk a habot, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű csatos tortaformába öntjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, a tortaformát ráfordítjuk egy tepsire, és így hagyjuk kihűlni a piskótát. (Csak ezután vegyük ki a piskótát a formából!)
  4. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekanalazzuk a mascarponét. Hozzáadjuk a cukrot és a levendulaszirupot, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy sima krémet kapjunk. Kevés lila gél ételfestéket teszünk a krémhez, és robotgép segítségével egyenletesre keverjük.
  5. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, és a krémmel megtöltjük.
  6. Elkészítjük a krémet a bevonáshoz a cukormassza alá. A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett verjük keményre. Ha kihűlt, hozzáadagoljuk a margarint, és a vanília aromát, majd robotgéppel keverjük habos, fehér krémmé. Ezzel vonjuk be egyenletesen a tortát a burkolás előtt, majd 1-2 órára tegyük hűtőbe.
  7. A cukormasszát nyújtsuk vékonyra majd, óvatosan vonjuk be vele a tortát. Helyezzük rá az ostyalapot, majd díszítsük tetszőlegesen a színezett tejszínhabbal, cukorkákkal, illetve tetszőleges díszítőkkel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3269
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát az unokahúgom szülinapjára készítettem. A lila levendulás krém mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

tészta

levendulás krém

bevonókrém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek