r
Nosalty Logó

Levendulahabos-cseresznyés pite

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olgis
Levendulahabos-cseresznyés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4114.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    1576 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat a 4 ek. cukorral, gépi keverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel tovább keverjük.
  2. Végül a sütőporos lisztet adjuk hozzá.
  3. Csak egy pár fordulatot keverjük, majd kézzel még átforgatjuk.
  4. Sütőpapíros, közepes tepsibe kerül. A sütő előmelegítve 200 C°-ra. 5 perc után 170 C°-ra vesszük le, így sül 25 percig.
  5. Közben 3 tojásfehérjét 4 ek cukorral, csipet sóval kemény habnak verünk fel a robotgéppel. Kerül még hozzá 2 ek levendulaszirup és 2 ek cseresznyelé, a hab ettől rózsaszínű lesz.
  6. A legvégén 2 kk étkezési keményítőt teszünk hozzá.
  7. A habot a tészta tetejére kanalazzuk, villával kicsit felhúzgáljuk csúcsosra. Finom, mikor ropogósra sülnek ezek a kis csúcsok.
  8. A tűzhelyet 100 C-ra mérsékeljük, és 30 percig így sütjük.
  9. Kivesszük a sütőből, a sütőt 200 C°-ra felmelegítjük, és 3 percre visszarakjuk. A hab így kapott szép barna színt.
  10. Fagylalttal, tejszínnel, eperrel, az elmaradhatatlan zöld diósziruppal, és zöld diókarikákkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1778
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 16.

Ajánló

Gyorsan elkészül, ha előre kimagozzuk a gyümölcsöt. A sütőt már az elkészítés kezdetekor bekapcsolom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagylány unokám kedvence, évek óta sütöm. A saját kertemben terem a cseresznye. A fölösleges tojásfehérjéket lefagyasztom, és ilyenkor használom fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek