r
Nosalty Logó

Leveles tészta karamellizált almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Leveles tészta karamellizált almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A karamellizált almához

A karamellparféhoz

Összesen 1316 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A karamellizált almához

A karamellparféhoz

Összesen 5260 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A karamellizált almához

A karamellparféhoz

Összesen 170 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 1316 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    286.4 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3167 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.7 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1536.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1730 micro
Összesen 5260 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellizált almához

A karamellparféhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagra, téglalapokat vágunk ki belőle (5x10 cm), villával megszurkáljuk őket, és vajazott tepsire helyezzük. A tetejére sütőpapírt teszünk, valamint lehetőség szerint rácsot.
  2. 10-15 percig sütjük 180 C-on, majd levesszük a sütőpapírt, megszórjuk porcukorral, és 220 C-on megkaramellizáljuk.
  3. Az almát lehámozzuk, összevágjuk 6-8 darabra, majd a vajjal és a cukorral aranybarnára pároljuk (fedjük le az edényt, hogy megpuhuljon).
  4. A parféhoz felforraljuk a tejet.
  5. 100 g cukorral kikeverjük a tojássárgáját, majd a forró tejet hozzáöntjük, utána vízgőz felett készítjük el a krémet.
  6. Ezután a tejszínt is felforraljuk, 100 g cukorból karamellt készítünk, melyet felöntünk a meleg tejszínnel. A karamelles krémet hozzáadjuk a vízgőz felett elkészítetthez, és ha kihűlt, belekeverjük a felvert tejszínt.
  7. Négyszögletes tálba öntjük, kb. 1,5 cm vastagságban, és mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.
  8. Összeállítás: Az alsó leveles tésztára vágunk egy 8x4 cm-es parfédarabot, majd rárakunk még 1 leveles tésztát, erre egy almaréteget, majd leveles tészta, utána még egy almaréteg, és végül még egy tészta. (Díszítéshez hagyhatunk egy kicsit a karamelles krémből.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2310
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mi családunknak ez a kedvenc karamelles receptje, mert nem túl édes, mégis érezni a karamell ízét. A parfé és az alma magában is nagyon finom, ha valakinek nincs kedve a tésztalapokkal bíbelődni. Sok sikert. :)

Hozzávalók

A tésztához

A karamellizált almához

A karamellparféhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek