r
Nosalty Logó

Leveles tepertős pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Leveles tepertős pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1193 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5962 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    2361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1193 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.7 g

Zsír

  • Összesen
    336.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13889.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    11807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 5962 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepertőt ledaráljuk. Ecettel elkeverjük, és 20 dkg liszttel összegyúrjuk. Négyzet alakúra formázva félretesszük.
  2. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. Mikor felfutott liszttel, tojássárgájával, sóval alaposan összegyúrjuk. 10 percre letakarjuk.
  4. Kinyújtjuk téglalap alakúra, és az egyik felére tesszük az összegyúrt tepertőt. A másik tésztarészt ráhajtjuk. 15 perc pihentetés után kinyújtjuk enyhén lisztezett deszkán.
  5. Még kétszer kinyújtjuk, de közben mindig 15 percet pihentetjük.
  6. Mikor harmadjára is kinyújtottuk (2 cm vastagságúra), kiszaggatjuk. Tojással megkenjük, és forró sütőben megsütjük szép barnára. (Ebből a mennyiségből 2 gáztepsivel lett.)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 36129
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Ajánló

Egy finom, gazdag, húsos leves mellé tökéletesen elég második fogásnak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hajtogatást úgy végezzük, hogy balról-jobbra. Majd jobbról-balra. Alulról felfele, majd felülről-lefele. Mindig a tészta közepéig hajtunk. Fontos a helyes sorrend. A képen látható milyen szép magas lett! Törekedjünk jó minőségű, zsírosabb tepertőt venni, mert ha száraz, a tésztánk is szárazabb lesz. Ilyenkor még kis vajat is érdemes a tésztához morzsolni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek