r
Nosalty Logó

Leopárd kalács a konyha világától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Leopárd kalács a konyha világától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fehér tésztához

A világosbarna tésztához

A sötétbarna tésztához

A tetejére

Összesen 757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fehér tésztához

A világosbarna tésztához

A sötétbarna tésztához

A tetejére

Összesen 3020 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fehér tésztához

A világosbarna tésztához

A sötétbarna tésztához

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5207 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    2578 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 3020 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A világosbarna tésztához

A sötétbarna tésztához

A tetejére

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. A tejben a keményítőt csomómentesre keverjük, majd tűzhelyen kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a vajat, a meleg keverékben kevergetve elolvad. Kihűtjük.
  2. Összekeverjük az átszitált liszteket a sóval, cukorral, élesztővel, reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a kihűlt vajas keveréket. Összedagasztjuk, cipóvá formázzuk.
  3. Kettő részre osztjuk, az egyik tészta darabot tetővel lezárt tálban, szobahőmérsékleten, kettő órát kelesztjük.

A világosbarna tésztához

  1. A másik tészta darabból alakul ki a világos- és sötétbarna tészta is, oly módon, hogy ezt a darabot kettő darabra vágjuk.
  2. Az egyik negyededbe belegyúrjuk a kevesebb mennyiségű kakaót, cukrot, tejet. Alaposan összedolgozzuk.
  3. Lezárt tálban kettő órát pihentetjük, szobahőmérsékleten.

A sötétbarna tésztához

  1. A maradék negyedbe alaposan beledolgozzuk a több mennyiségű kakaót, cukrot, tejet.
  2. Lezárt tálban kettő órát pihentetjük szoba hőmérsékleten.
  3. Miután megkeltek összeállítjuk.
  4. Mind a három színű tésztát 7-7-7 darab vágjuk, majd gömbölyítjük.
  5. Egy világos barna gombócot kb. 20 cm-es hengerré formázunk. Egy sötét barna gombócot kb. 21 cm - es ovális alakra nyújtunk, és a világos barna hengert befedjük vele, azaz belecsomagoljuk a világos rudat. Egy fehér gombócot kb. 21 cm-es ovális alakra nyújtunk, és befedjük, belecsomagoljuk a sötét barna tésztába csomagolt világos tésztát. Így lett a három tészta gombócból egy tészta rúd. A többi tésztával is így járunk el, a munka végére lesz hét darab tészta rudunk, aminek a külső borítása fehér lett.
  6. Ezeket a tészta rudakat egy 26x13-as sütőformába rakosgatjuk, amit sütőpírral kibéleltünk, és 180˘C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb 35 perc alatt megsütünk.

A tetejére

  1. Mielőtt a sütőbe kerülne, tetejét tojássárgával lekenjük.
  2. Miután megsült, tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk, durvára őrölt mogyoróval megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x13
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3312
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leopárd kalács a konyha világától
A konyha világa 70 recept

Finom kalács, egy savanykás ízvilágú lemon curddal vagy lekvárokkal. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A világosbarna tésztához

A sötétbarna tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?