r
Nosalty Logó

Lengyel szilvatorta - pychotka - a királynő süteménye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
thebest
Lengyel szilvatorta - pychotka - a királynő süteménye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 6160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    323.5 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    2415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5398.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1633 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.8 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    1459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2471 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1812 micro
Összesen 6160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. Zselatin: 10 g marhazselatinhoz keverünk 70 g vizet, és hűtőbe tesszük.
  2. Krém (cukrászkrém): a tejet (egy pár kanállal kiveszünk) a vaníliával felforraljuk, a tojássárgáját, cukor, keményítőt összekeverjük a pár kanál tejjel (ez lesz a sűrítőanyag), ha felforrt a tej, hőkiegyenlítünk, azaz a meleg tejből átteszünk egy keveset a sűrítőhöz, és ezután öntjük a forró tejbe, majd addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik, azaz nem buggyan 2-3-at. Kihűtjük teljesen.
  3. Tészta: Robotgépbe tesszük a lisztet, porcukrot, sütőport és a vajat. Addig kevertetjük, amíg a vaj el nem morzsolódik. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját, és egy kész gombóccá gyúrjuk. 2 részre vesszük (nem kell pihentetni, azonnal nyújtható), kinyújtjuk 2 db 26 cm-es kapcsos tortaforma aljába.
  4. Ha megvan a tészta, megkenjük szilvalekvárral és megszórjuk durvára tört dióval. Erre fog jönni a tojáshab.
  5. Tojáshab: a tojásfehérjét és a cukrot robotgépbe tesszük, kemény habbá verjük, majd ezután rákenjük a diós szilvás rétegre, és rászórunk újabb adag diót. Ezután betesszük a kb. 170 fokos sütőbe, és úgy 30 percet sütjük, akkor jó, ha a hab kezd megkeményedni, az alja meg kezd megbarnulni (egy fém eszköz segítségével alá lehet nyúlni megnézni, mennyire barnul). Így kapjuk meg a torta tetejét és alját, ami közé jön a krém.
  6. Ha kihűlt a cukrászkrém, 300 ml habtejszínt felverünk és összedolgozzuk vele. A zselatint pár másodpercre mikróba tesszük, ha túl forró lesz, összerántja a krémet!!, egy picit átkanalazunk a krémből a zselatinba (hőkiegyenlítés), és ezután óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Ha egyáltalán nem szeretnénk zselatint használni, helyettesíthetjük 2 csomag zselatinfixszel, amit a tejszínhabba kell keverni, mielőtt felvernénk.
  7. Az egyik tésztalapot felvágjuk 14 részre, hogy könnyebb legyen szelni, de nem muszáj. A torta úgy néz ki hogy: az alja a tésztás szilvás réteg, aztán a tejszínes cukrászkrém, és rajta megint a tésztás réteg. És kész is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2324
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
thebest 1 recept

Nagyon finom szilvás süti, a weben találtam még korábban a receptet, és kicsit átalakítottam, így még jobb!

Címlapról ajánljuk

További cikkek