r
Nosalty Logó

Lencsés lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Lencsés lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 1367 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 5468 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 193 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2769.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    870 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3478 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 1367 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    251.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11077.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    2471 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2890 mg
  • Nátrium
    4763 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3479 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2996 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13911 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 5468 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    488 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelhez

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A karikákra vágott póréhagymát az olajon megdinszteljük, majd a ketchupot és a vizet hozzáadva, 1-2 percig főzzük.
  2. Hozzáöntjük a főtt lencsét és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a zsályát.
  3. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, és a tejet lassanként hozzáöntve, folytonos keverés közben mártás sűrűségűre főzzük.
  4. Közben sózzuk, borsozzuk, valamint beleszórjuk a szerecsendiót és a fele reszelt sajtot is.
  5. Egy tűzálló tál aljába egy kevés mártást kanalazunk, belefektetünk a tálat kitöltő (kb. 4 db) lasagne-lapot, erre megint mártás, majd paradicsomos lencse következik. Újra tészta, aztán ismét mártás, majd lencse, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mártás kerüljön.
  6. A reszelt sajttal megszórva, előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8364
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a lencse nem csak újévi étel, sokszor kerül az asztalunkra, mert nagyon szeretjük. Most  az olaszos alap-lasagne egy újabb variációjaként, de húsmentesen! Remek Príma Konyha-recept, a húsimádó férjem is díjazta.

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?