Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefőzelék 3. - gerslis recept

hozzászólások (3)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A főzelékhez

A rántáshoz

összesen: 674 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A főzelékhez

A rántáshoz

összesen: 2697 kcal

energiatartalom / 100 g *

A főzelékhez

A rántáshoz

összesen: 310 kcal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hetedik
hetedik Mon, 2015-01-05 21:53

Nagyon finom a lencsefőzelék, gerslivel eddig MÉG nem készítettem el, de mindenképpen, napokon belül biztosan megfőzöm. Már régen is meg szerettem volna írni, hogy én soha nem mustárral, de ECETES TORMÁVAL ízesítem, amikor már készen van a főzelék no és csipetnyi cukorral. Ettől lesz pikáns. Az az érdekes, senki - de soha nem tudja megmondani, mivel varázsoltam különlegessé ezt az egyszerű főzeléket! - de itt és most Nektek elárulom. :)
*
No a másik, soha nem rántom be, hanem amikor a lencse már puha, félrehúzom, hogy hűljön kissé. Akkor kavarom bele a tejfölt, melyet liszttel dúsítottam, no meg annyi őrölt pirospaprikát, hogy szép legyen a színe.
Ezek után - amikor jól eloszlattam, sőt fel is forraltam a habarásos főzeléket, no ekkor ismét félrehúzom (ne kérdezzétek miért, így szoktam, pár perc múlva) keverem bele az ecetes reszelt tormát. Meg ne kérdezzétek, hogy mennyit, folyamatosan kóstolom. Mert el lehet ám rontani! Tehát amikor KISSÉ pikáns, csak akkor fejezem be az adagolását. No meg +egy kevés őrölt szerecsendiót, de ezt már a lencse főzésekor beleteszem, egy késhegynyinél s kevesebbet, mert azzal is el tudjuk ám rontani, mert domináns fűszer.
Hosszú tapasztalatom szerint a fűszerekkel nagyon kell vigyáznunk, hogy az alapízt ne változtassuk meg. Soha. A fűszerek arra valók, hogy kiemeljék, különlegessé, egyedivé tegyék a főztünket, helyesebben ez esetben a lencsefőzeléket.
*
Mit is kívánhatnék erre az új esztendőre?
- EGÉSZSÉGET! - mindenképpen, enélkül, semmi fabatkát sem ér.
- SZERETETET/SZERELMET
- SZÉP CSALÁDI ÉLETET
- BIZTOS MUNKAHELYET
- BÉKÉT, NYUGALMAT
No és olyan árakat, amelyekkel nem kell folyamatosan"bűvészkednünk" egy-egy bevásárlásunknál.
*
Összesítve: B.U.É.K!!! :)

banfizs
MotlaLePula / banfizs Mon, 2011-01-24 00:27

Kedves István! Ma megcsináltam a főzid vega változatát. Isteni lett. Bár az arányokat nem tartottam, mert abból gazdálkodtam, ami volt itthon, így a mustár is kimaradt. Magasan a legjobb lencse főzi azok közül, amit eddig ettem. Ez a gersli nagyon feldobta, nagyon jó ötlet! Köszönet a receptért! Üdv, Zsuzsi!

674
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
lencse 40 dkg
gersli 10 dkg
sárgarépa 1 db
lángolt kolbász 15 dkg
babérlevél 1 db
mustár 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd