r
Nosalty Logó

Lekváros pite maradék főtt krumpliból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Lekváros pite maradék főtt krumpliból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4564.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 3104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit áttörjük, a sütőport a lisztbe keverjük, az egészet átszitáljuk.
  2. A hozzávalókat a lekvár és a dió kivételével összedolgozzuk.
  3. Fél órát pihentetjük.
  4. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy ha teflonos, akkor olajjal kikenünk.
  5. A deszkát jól belisztezzük, mert a tészta lágy lesz, ne ragadjon!
  6. A fele mennyiségű tésztát a tepsi méretére kinyújtjuk, megkenjük lekvárral. Ha sárgabaracklekvárt használunk, akkor megszórjuk darált dióval is. (Én most bodzalekvárosat is készítettem, arra reszelt citromhéj is került.)
  7. A tészta másik felét is kinyújtjuk, befedjük vele a lekváros részt. Tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, tűvel megszurkáljuk.
  8. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x45
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5005
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Ajánló

Lásd még az Almás pite maradék főtt krumpliból receptet is! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekváros pite maradék főtt krumpliból
Petruska 61 recept

Ez egy régi receptem, egy volt kolleganőmtől kaptam. Most nem kenyérbe került a maradék főtt krumpli, hanem édes süti készült belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek